Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη δυσοσμία
Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη δυσοσμία

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη δυσοσμία

Ο Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί αδιαλείπτως το συνεχιζόμενο πρόβλημα της δυσοσμίας που εξακολουθεί να «υπερίπταται» του Πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη η πηγή αυτής από τις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια και Βόλου).

Επανερχόμαστε για μία ακόμη φορά στην πρόταση μας για τοποθέτηση δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης στο , προκειμένου να καταγράφεται και να γνωστοποιείται η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στην πόλη μας. Είμαστε βέβαιοι ότι εάν υπήρχε το δίκτυο αυτό θα είχαμε και εικόνα για την περιοχή προέλευσης αυτής της δυσοσμίας. Απορούμε γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη. Είναι θέμα ς, αδράνειας και σύγχυσης αρμοδιοτήτων από τους αρμοδίους (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιφέρεια ς, Βόλου);

Η απραξία και η έλλειψη του δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης έχει ως αποτέλεσμα αυτοί που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα της πόλης μας να βολεύονται και να είναι ανεξέλεγκτοι. Οι αρμόδιες αρχές όμως πρέπει επί τέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα προκειμένου να περάσουμε από την περιγραφή του προβλήματος της αέριας ρύπανσης και της δυσοσμίας στην πόλη μας, στην καταγραφή του και στην οριστική επίλυσή του.

Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε δήλωση της Αντιπεριφερειάρχου κας Κολυνδρίνη Δωροθέας, η οποία δήλωσε ότι γνωρίζει την πηγή της δυσοσμίας και θα την αποκαλύψει σε περίπτωση που θα επαναληφθεί η πρακτική αυτή που προκαλεί την δυσοσμία.

Επειδή το πρόβλημα αυτής της δυσοσμίας συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, καλούμε την κα Αντιπεριφερειάρχη, εφόσον γνωρίζει τον ρυπαντή, να γνωστοποιήσει την πηγή αυτής της δυσοσμίας, να επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές στους παρανομούντες και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να ελέγξει και αυτή τους ρυπαντές του αέρα της πόλης μας.

Θεωρούμε ότι το σοβαρό αυτό θέμα της δυσοσμίας που υπερίπταται διαρκώς της πόλης μας και υποκρύπτει σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να τυγχάνει καμίας ανοχής ή απόκρυψης και είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να δικαιούνται καμίας χαριστικής ευκαιρίας στις επιβαρυντικές αυτές πρακτικές τους οι υπεύθυνοι του προβλήματος.

Καλούμε επίσης τον Δήμο Βόλου να ενεργοποιηθεί προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ρυπαντές της ατμόσφαιρας της πόλης μας και να συμβάλει και αυτός από την πλευρά του στην προστασία της Υγείας των κατοίκων του Βόλου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τέλος τους του νομού ς να παρέμβουν στα αρμόδια κέντρα εξουσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση της αέριας ρύπανσης και της δυσοσμίας στην πόλη μας, καθώς και στην εγκατάσταση του δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι ότι με «λόγια του αέρα» δεν λύνονται τα προβλήματα του αέρα που αναπνέουν οι της πόλης του Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση