Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Ανακοίνωση Δ. Βόλου προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος
Ανακοίνωση Δ. Βόλου προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ανακοίνωση Δ. Βόλου προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας γνωρίζουμε ότι στον κανονισμό καθαριότητας ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου που έχει ψηφιστεί με την υπ΄αριθμ. 733/2011 ΑΔΑ:ΒΟΝΜΩ964Α5 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίζονται οι υποχρεώσεις των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος , άρθρο 9 “…….στα κάθε είδους καταστήματα στο Υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία παρατηρείται μεγάλη παραγωγή κάθε μορφής απορριμμάτων ( οργανικών ουσιών, συσκευασιών κ.λπ. ) οφείλουν να συσκευάζουν σε ανθεκτικούς σάκους τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα να κλείνουν καλά τους σάκους και να τους τοποθετούν στους κάδους σε διάστημα μίας ώρας προ της προγραμματισμένης αποκομιδής…..(άρθρο 10)…….οι υπεύθυνοι για τα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κ.λπ.) υποχρεούνται να έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους δια της πιέσεως, περιδέσεως κ.λπ.

Παρακαλείστε λοιπόν βάσει του κανονισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης να ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες, να μην τοποθετείτε χύδην τα απορρίμματα της επιχείρησής σας στους κάδους, να μην ρίχνετε εντός των κάδων ασυμπίεστες ογκώδεις συσκευασίες χαρτοκιβωτίων και να μην μετακινείτε τους κάδους από τις καθορισμένες θέσεις τους σε άλλα σημεία.

Τα καταστήματα που χρησιμοποιούν Κοινοχρήστους και Δημοτικούς χώρους, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους καθαρούς με ίδια μέσα και με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου.

Σε περίπτωση παραβάσεων η Υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας και ανακύκλωσης (άρθρο 33 ) του Δήμου Βόλου.

Άς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή προς όφελος των Δημοτών και των επισκεπτών της πόλη μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση