Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»

Ακόμη ένα εργοστάσιο στο Βόλο, έκλεισε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης στον κλάδο του Μετάλλου.

Το εργοστάσιο της εταιρείας «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην παρ συρματόσχοινου, έκανε παύση της λειτουργίας του με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι και οι τελευταίοι εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στην επιχείρηση.

Μετά την ΚΟΝΤΙ, την ΒΜΤ, τον ΚΑΝΑΚΗ, τη ΒΙΟΣΟΛ, την COCA COLA, τον ΙΜΑΝΤΑ, ακόμα ένα έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κλειστών εργοστασίων της περιοχής μας.

Έτσι όμως λειτουργεί ο καπιταλισμός. Όλες οι παραπάνω άνοιξαν για να βγάλουν κέρδη από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργατών. Όταν αυτά τα κέρδη λοιπόν μειώθηκαν ή έπαψαν να υπάρχουν λόγω του ανταγωνισμού, τα εργοστάσια έκλεισαν και χιλιάδες εργάτες έμειναν άνεργοι.

Έκθετες είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις και αυξάνουν την .

Η ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του “Ποντίου Πιλάτου”, αποδεικνύοντας ότι καμιά που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής ς.

Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ”, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις ς, οι και τα δικαιώματά τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση