Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για το κλείσιμο του εργοστασίου «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ»

Ακόμη έν εργοστάσιο στο Βόλο, έκλεισε ως ποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης στον κλάδο του Μετάλλου.

Το εργοστάσιο της εταιρείας «ΛΕΒΕΤΕΡΗΣ» που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην παρ συρματόσχοινου, έκανε παύση της λειτουργίας του με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι και οι τελευταίοι εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στην επιχείρηση.

Μετά την ΚΟΤΙ, την ΒΜΤ, τον ΚΑΝΑΚΗ, τη ΒΙΟΣΟΛ, την COCA COLA, τον ΙΜΑΝΤΑ, ακόμα ένα λουκέτο έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κλειστών εργοστασίων της περιοχής μας.

Έτσι όμως λειτουργεί ο καπιταλισμός. Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις άνοιξαν για να βγάλουν κέρδη από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργατών. Όταν αυτά τα κέρδη λοιπόν μειώθηκαν ή έπαψαν να υπάρχουν λόγω του ανταγωνισμού, τα εργοστάσια έκλεισαν και χιλιάδες ερ έμειναν άνεργοι.

Έκθετες είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του “Ποντίου Πιλάτου”, αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής ς.

Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ”, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις ς, οι και τα δικαιώματά τους».

"Αλιεύοντας" την είδηση