Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ
Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Από την Ο.Δ.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο Βόλο το τελευταίο διάστημα.

Καθήκοντα και ευθύνες συνεπάγεται, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η ελευθερία της έκφρασης, το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Στις ευθύνες αυτές περιλαμβάνεται και ο σεβασμός όλων των άλλων ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία η αξιοπρέπεια του ατόμου, ο σεβασμός της προσωπικότητας, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.

Η ελευθερία της έκφρασης, όπως επισημαίνεται, δεν κατοχυρώνεται ως ένα “υπερ-δικαίωμα” στο όνομα του οποίου μπορούν να διαδίδονται σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για άτομα και σε καμία χ του κόσμου δεν επιτρέπεται η συκοφαντική δυσφήμηση, δηλ. η σκόπιμη διάδοση αναληθών ισχυρισμών που βλάπτουν την υπόληψη του άλλου.

Πρόκειται για ένα από τα θεμέλια ενός ανθρωπιστικού πολιτισμού κι όποιος το αντιμάχεται, απλώς στρέφεται εναντίον της ίδιας της ανθρώπινης αξίας.

Σε καμία απόφαση δικαστηρίου δεν έγινε δεκτό ότι η συκοφαντική δυσφήμηση περιλαμβάνεται στην ελευθερία της έκφρασης.

Επισημαίνουμε τα παραπάνω με αφορμή τα γεγονότα που καταγράφονται στην πόλη, με ιδιαίτερη έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Σε μια πόλη, σε ένα νομό που πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα έναν νομό άφαντο στο των κυβερνητικών πιλοτικών δράσεων ανακούφισης της φτωχοποιημένης κοινωνίας.

Οι διάδρομοι των δικαστηρίων και τα πήγαινε – έλα στις αστυνομικές με μηνύσεις και αντιμηνύσεις, αλλάζουν την ατζέντα της επικαιρότητας, δημιουργούν εντυπώσεις ίσως και .

Ειδικά για όσους κατέχουν δημόσια θέση δεν ενδείκνυται ο χώρος για ς, ο τόπος έχει ανάγκη για όραμα, μεθοδικότητα και συνέργειες.

Οι όμως που χρειάζεται η χώρα, απαιτούν προσήλωση στον εθνικό στόχο εξόδου από την κρίση. Πρέπει ο τόπος μας να βαδίσει ξανά μπροστά, με πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, δίχως να προστίθενται νέες.

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση