Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου, Μ. Μπαλλή, για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου
Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου, Μ. Μπαλλή, για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου, Μ. Μπαλλή, για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

Στις 19 Οκτωβρίου συμπληρώνοντι 72 χρόνι από την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής από την πόλη μας.

Είναι η επέτειος μιας μέρας που σηματοδοτεί την ήττα του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του.

Είναι η μέρα που τιμάμε τους αγώνες των γονιών και των παππούδων μας.

Των ανθρώπων δηλαδή που είχαν το σθένος να αγωνιστούν με κάθε μέσον που διέθεταν για την απελευθέρωση της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική .

Είναι οι άνθρωποι που είχαν την γενναιότητα να παλέψουν σε και χωριά για το διώξιμο των κατακτητών και την απελευθέρωση του λαού μας.

Είναι οι άνθρωποι που οργανώθηκαν μαζικά στο και στελέχωσαν τον στρατό του, τον , διώχνοντας τους ναζί και δημιουργώντας στα μέρη που απελευθέρωσαν, θεσμούς αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας.

Σήμερα ο για εθνική ανεξαρτησία εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρος.

Ταυτόχρονα, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη σηκώνουν και πάλι κεφάλι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Στην χ μας αυτό εκφράζεται με την παρουσία μιας ανοιχτά νεοναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής ς.

Χρειάζεται και πάλι αντιφασιστικός σε κάθε πόλη, χωριό και  χώρο εργασίας.

Χρειάζεται και πάλι, όπως και τότε, ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα με οράματα την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και την δημοκρατία.

Ένα κίνημα που θα δώσει στους νοσταλγούς του ναζισμού μια απάντηση παρόμοια με αυτή που έδωσαν οι γονείς,  γιαγιάδες και οι παππούδες μας, τις θυσίες και τον αγώνα των οποίων θυμόμαστε και τιμάμε με την αφορμή της σημερινής επετείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση