Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον βιολογικό
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον βιολογικό

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον βιολογικό

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η συζήτηση για τα τοπικά δρώμενα στην πόλη μας έχει επικεντρωθεί στα προβλήματα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εργαζομένων και υπηρεσιακών παραγόντων υπάρχει πρόβλημα επίβλεψης και παρακολούθησης.Υπεύθυνο για  αυτά τα προβλήματα είναι το ΔΣ του Οργανισμού.

Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναθέσει την υποστήριξη της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού σε ιδιωτική επιχείρηση.

Προφανώς, δεν εννοεί μια απλή εργολαβία συντήρησης μηχανημάτων,  κάτι δηλαδή που είναι συνηθισμένο φαινόμενο σήμερα στις δημοτικές πρακτικές, αλλά φαίνεται να θέλει να ιδιωτικοποιήσει τη λειτουργία μιας καθαρά δημοτικής υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα των πολιτών, τη διασφάλιση της υγείας τους και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η τακτική των ιδιωτικοποιήσεων με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους πολίτες για να παραμείνουν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες σε δημοτικό έλεγχο.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσει ο Δήμος και η υπηρεσία σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας, συντήρησης και αποκατάστασης του συστήματος, ώστε να μηδενιστούν τα προβλήματα που έχουν άμεση επίπτωση στη μας και την τουριστική μας προβολή.

Οι υπεύθυνοι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ είναι φανερό ότι το σημερινό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, επομένως πρέπει να διεκδικηθεί η πρόσληψη νέων υπαλλήλων για να μπορεί η υπηρεσία να λειτουργεί ομαλά.

 

Απάντηση της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 στην της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖ(Α) Μαγνησίας για το θέμα του Βιολογικού

Το τελευταίο διάστημα το κόμμα Τσίπρα – Μαξίμου τοπικά τάσσεται υποκριτικά κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού της ΔΕΥΑΜΒ, που επιχειρεί να επιβάλει η δημοτική αρχή του υπόδικου ερήμην των πολιτών και παρά περί της αντιθέτου προεκλογικές της υποσχέσεις.

Υπενθυμίζουμε σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς ότι το κόμμα τους είναι εκείνο που προδοτικά έφερε και ψήφισε στην Βουλή μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα το του 2015 την δυνατότητα ιδιωτικοποίησης της και της ΕΥΑΘ εντάσσοντάς τες στο υπερταμείο που οι ίδιοι συνέστησαν με μοναδικό σκοπό το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 με δική τους νομοθέτηση μπορούν οι ΔΕΥΑ της Χώρας να εκχωρούν μέρος των δραστηριοτήτων τους (ύδρευση κτλ) στους ιδιώτες.

Αυτά προς το παρόν για όσους νομίζουν ότι με παρόμοιες «ανακοινώσεις» μπορούν εσαεί να ψαρεύουν σε θολά νερά. Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση