Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ   Μαγνησίας

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

                   

Ο Εργαζομένων ΟΤΑ  Ν.Μαγνησίας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τους  επίπονους αγώνες , τόσο της ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδικά όσο και του Σωματείου μας τοπικά , σχετικά με την ουσία της  δικαίωσης των συναδέλφων για την παροχή σε γάλα και ΜΑΠ (σύμφωνα με το άρθρο 97 του νόμου 4483/31-7-2017) και όχι για την προσωπική καταδίκη των υπεύθυνων .

Επιπρόσθετα να υπενθυμίσουμε ότι δικαίωση είχαμε τόσο στην επέκταση των ειδικοτήτων που δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, όσο και στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Συνάδελφοι το «κατόπιν ενεργειών μου» της και των εκπροσώπων της  έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Οι μάσκες έπεσαν. Το ψέμα και η κοροϊδία προς τους συναδέλφους τελείωσε. Ούτε ημερομηνίες δώσαμε, ούτε με τον πόνο τον συναδέλφων παίξαμε. Εξάλλου εμείς δεν είχαμε του διασπαστικού …. (δήθεν κλαδικού) συνδικάτου . Εμείς δουλεύαμε βοηθώντας όπου μπορούσαμε (για να προλάβουμε τις προθεσμίες που όριζε ο Νόμος) και όχι εκβιάζοντας τις υπηρεσίες.

Ο Σύλλογός μας, ευχαριστεί και συγχαίρει, για την επίπονη και υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν, τους εργαζόμενους της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών ,της Δ/νσης  Οικονομικών Υπηρεσιών (και ιδιαίτερα του τμήματος  μισθοδοσίας) καθώς και των Διευθύνσεων που υπάγονται οι εργαζόμενοι – δικαιούχοι των παροχών.  Έκαναν εφικτό να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους συναδέλφους , δείχνοντας ακόμη μια φορά την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους .

  ΟΤΑ: Τα άδεια βαρέλια περισσότερο  βροντούν

 

Σε κατάσταση πανικού  ο  προεδρικός θίασος του Συλλόγου μας, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι σέρνεται πίσω από τη ΔΑΣ, σε ένα κρεσέντο συνδικαλιστικής αλητείας, δεν έπαιξε  μόνον, χρόνια τώρα, με τον πόνο των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  παίζει και με τη χαρά τους.

Μετά την πρώτη αμηχανία  της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας , άργησε λίγο η αλήθεια είναι,  ήρθε και το παραμύθιασμα με  διθυραμβικές δηλώσεις,   αντιμετωπίζοντας τους συναδέλφους ως ιθαγενείς, προσπαθεί μεταξύ άλλων,  να καπηλευθεί  αγώνες πέντε χρόνων της ΔΑΣ-ΟΤΑ σε ότι αφορά στη των χρημάτων από το οφειλόμενο γάλα του 2012-13, όπως και  για την εφαρμογή της ΣΣΕ συμπεριλαμβανομένου και  του επιδόματος   ανθυγιεινής εργασίας.

Επειδή η μνήμη τους είναι ασθενική, να τους θυμίσουμε ότι, εκείνο τον καιρό που δεν είναι και μακρινός,  ουδεμία  ανακοίνωση, καταγγελία παρέμβαση, παράσταση, κινητοποίηση, αντίδραση,  υπήρξε από την εργοδοτική πλειοψηφία του Συλλόγου μας για την του Γάλακτος και των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Αντιθέτως μάλιστα, πολεμούσαν, όπως συνεχίζουν να πολεμούν,  βρώμικα και λυσσαλέα τη ΔΑΣ κάθε φορά που  κατήγγειλε την πρώην  Δημοτική Αρχή, ενώ απειλούσαν τους εργαζόμενους όταν συγκεντρώναμε  υπογραφές  για να προχωρήσει το θέμα  στην επιθεώρηση εργασίας και στον Εισαγγελέα και  με μπόλικη ειρωνεία παρέπεμπαν τους συναδέλφους   «να πάει να διεκδικήσει το γάλα, ο καθένας  μόνος του».

Ασφαλώς και οι ίδιοι, θέλουν να ξεχάσουν οι συνάδελφοι από  εκείνο το διάστημα,  την παρουσία των συγκεκριμένων  συνδικαλιστών  στα πρωινά μίτινγκ στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και στο Δημαρχείο με τους αντιδημάρχους και τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο, με μεθοδευμένες  τη λασπολογία και τις διώξεις των μελών της ΔΑΣ, καθώς και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων.

Και επειδή μιλούν  για αγώνες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ας μας δείξουν μια ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ  που διεκδίκησε  και διεκδικεί «με αγώνες» να μην χαθεί Γάλα  και ΜΑΠ  παρελθόντων ετών και να αποτιμηθεί σε χρήμα.

Τους υπενθυμίζουμε επίσης, όσο κι αν δεν τους αρέσει,  ότι οι αγώνες της  ΔΑΣ-, οι συνεχείς παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις, καταγγελίες,  είναι καταγεγραμμένες σε όλα τα ρεπορτάζ των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, πολύτιμο υλικό για όλους τους αμνήμονες. Η σθεναρή δε,  στάση μας,  αποτελεί  κατάκτηση και παράδειγμα για τους συναδέλφους πανελλαδικά.

Κι επειδή οι αγώνες έχουν συνέχεια, σε αντίθεση με το ψέμα  τους,  που έχει κοντά ποδάρια, αυτοί οι αγώνες κατοχύρωσαν την καταβολή των  οφειλόμενων  κι όταν μετέπειτα ήρθε η ρύθμιση κι όταν ξεκίνησε η διαδικασία, από αρχές του φετινού Αυγούστου,  έπειτα από  επιμονή και παρέμβαση της ΔΑΣ, τόσο στον Επίτροπο όσο και στη νυν  Δημοτική Αρχή, ήταν  αποκαλυπτική η  εγκληματική και προδοτική  στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας ενάντια στους συναδέρφους.

Όσο για τις υποκριτικές αβροφροσύνες προς  τους συναδέλφους που έδωσαν, στη κυριολεξία  αίμα, στη Διεύθυνση Οικονομικών και  Μισθοδοσίας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι γιατί προσπαθούν να καλύψουν το θράσος τους.     Αφού   πρώτα «άρπαξαν» τους συγκεκριμένους συναδέλφους που εργάζονταν κοπιαστικά και νυχθημερόν  γιατί απαιτούσαν από αυτούς  ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που οι ίδιοι δεν ήθελαν να υπάρχει, αν και ήταν υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν,  γι αυτό και το  πολέμησαν και μετέπειτα προσπάθησαν να το υποτιμήσουν.  Εκ των υστέρων δε, και αφού εκτέθηκαν, ζητάνε   και τα ρέστα τους.

Σε ότι αφορά  τη στάση, το ενδιαφέρον των προεδρικών  προς τους δικαιούχους του επιδόματος  ανθυγιεινής   εργασίας και των ΜΑΠ,  «ας καθαρίσουν» με τους εργαζόμενους  πχ, στη ΠΡΟΝΟΙΑ, στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κλπ. Ή μήπως για τον εργοδοτικό-κυβερνητικό  συνδικαλισμό αυτοί λογίζονται για συνάδερφοι μόνον, όταν και εφόσον,  τους ψηφίζουν.

 

Επιπροσθέτως η  ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει στους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας τη στάση της Προέδρου  του Συλλόγου  στο αίτημά μας για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Αντιμετωπίζοντας ως τσιφλίκι το ΔΣ  του Συλλόγου  μας, και ενώ ήταν σε γνώση της ότι οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ από τα νησιά θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την την Τρίτη και Τετάρτη, όρισε συνεδρίαση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Ο προεδρικός θίασος (αλήθεια πώς συνεργάζονται στο σανίδι άπαντες οι ΣυριζοΛΑΕ  ακόλουθοι με τη Συαταγμένη;), πραγματικά πιστός στον εκφυλιστικό του ρόλο μέσα στο κίνημα, έδωσε ακόμη μια παράσταση, χωρίς θεατές.

Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, σε ρότα υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στη λογική κυβερνητικών εναλλαγών (έτσι μας υπόσχονταν το 2014 ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σωθούμε) και ς της σιωπής (για το Γάλα και τα ΜΑΠ) με τις «φίλες» δημοτικές αρχές των Σκοτινιώτη, Οικονόμου, Ξηρακιά, Τσαμπάζη και Σία, τελευταία συντάσσονται και με τη Διοίκηση Μπέου (στη γλοιώδη και απαράδεκτη καταγγελία εναντίον της Εύης Καρυδάκης στο ζήτημα της Αξιολόγησης).

Ο οπορτουνισμός αυτών των συνδικαλιστών, η «εργολαβική» αντίληψη φουσκώνει τα πανιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ και της Τρόικας, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που- πότε στα μουλωχτά, πότε στα φανερά-επιχειρούν να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία. Άλλωστε είναι κατατεθειμένες απόψεις τους για την απεργία, αφού ουκ ολίγες φορές ήταν  απεργοσπάστες εκφράζοντας και …ακαδημαϊκό προβληματισμό για τη χρησιμότητά της…

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν  την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στις  14 του Δεκέμβρη στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση