Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του

Χθες το βράδυ ομάδα τραμπούκων που αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας που διοργανωνόταν με αφορμή την Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες προχώρησε σε εγκληματικού χαρακτήρα στα γραφεία του .Καταγγέλλουμε τον προφανή φασιστικό χαρακτήρα αυτών των πρακτικών. Το πρόσχημα για την (ότι δήθεν η κυβέρνηση ασκεί αντιμεταναστευτική ) είναι προκλητικά γελοίο.

Ο ως κόμμα, διαχρονικά έχει ταυτιστεί με τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων και την ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Από τους πρώτους μετανάστες που εμφανίστηκαν στη χώρα μας μέχρι το σημερινό μεγάλο κύμα, τα μέλη και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην πρωτοπορία κάθε αντιρατσιστικής κινητοποίησης, συμπαραστάθηκαν στους μετανάστες , δούλεψαν μαζί με τις κοινότητες τους, συνέβαλαν στην θέσπιση των όποιων θετικών μέτρων πήραν προηγούμενες κυβερνήσεις για τη νομιμοποίηση και απόδοση δικαιωμάτων στους μετανάστες, συγκρούστηκαν με τον ρατσιστικό λόγο που πολλές στιγμές ήταν κυρίαρχες, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της εκλογής της βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα το οποίο αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο, με σκοπό τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής και την αλλαγή των πολιτικών των άλλων χωρών της

Ταυτόχρονα ψήφισε μια σειρά από νομοθετικά μέτρα σε σχέση με την απόδοση ιθαγένειας και άλλα σοβαρά ζητήματα που έδιναν λύση σε χρόνια προβλήματα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Καταγγέλλουμε τον προφανή φασιστικό χαρακτήρα αυτής της άθλιας επίθεσης.

Η Αριστερά δεν πτοήθηκε ποτέ από τη που αντιμετώπισε στη διαδρομή της. Είτε αυτή ήταν κρατική, είτε παρακρατική, είτε νεοφασιστική. Δεν θα πτοηθούμε και τώρα από τις αθλιότητες των γελοίων επικίνδυνων ανεγκέφαλων που υποκαθιστούν με την ακραία την έλλειψη οποιαδήποτε σχέσης με την κοινωνία.

Παραδίδουμε στην περιφρόνηση των δημοκρατικών πολιτών του Βόλου και της τους τραμπούκους που τόλμησαν να επιτεθούν στην Αριστερά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση