Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΥΓΕΙΑ / Ανακοίνωση Ι.Σ.Μ. για τον βιολογικό καθαρισμό Bόλου
Ανακοίνωση Ι.Σ.Μ. για τον βιολογικό καθαρισμό Bόλου

Ανακοίνωση Ι.Σ.Μ. για τον βιολογικό καθαρισμό Bόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου 2017 και με παρόντα τα δέκα από τα έντεκα μέλη του, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει την εξής ανακοίνωση:«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία τις μετρήσεις που μας γνωστοποιήθηκαν ή έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Βόλου. Με βάση αυτές τις μετρήσεις, που διενήργησε η κατά νόμο αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του Παγασητικού κόλπου από τα λύματα που παράγει ο Βιολογικός Καθαρισμός, ενώ αντίθετα οι ανακοινώσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, χωρίς όμως να δημοσιοποιεί μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, εάν διαθέτει.

Ο Ι.Σ.Μ. ως σύμβουλος Υγείας της Πολιτείας και της Κοινωνίας είναι υποχρεωμένος να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο πρόβλημα Υγείας και Περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλείται, στην περίπτωση που δεν λειτουργεί κανονικά ο Βιολογικός Καθαρισμός του Δήμου Βόλου. Πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη για τη διαφύλαξη της υγείας των ανθρώπων και χωρίς να έχουμε καμία κομματική ή άλλου είδους αναφορά, με ανεξάρτητο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, αναδεικνύουμε πάντοτε  με θάρρος και παρρησία προβλήματα δημόσιας Υγείας, όπως  θυμίζουμε ότι πράττουμε με το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, την αναγκαία χλωρίωση  του δικτύου ύδρευσης, τις απόψεις μας υπέρ των εμβολιασμών κ.λπ.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους για τη λειτουργία και τον έλεγχο του Βιολογικού Καθαρισμού, δηλαδή τον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, να συμφωνήσουν εάν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία αυτής της ευαίσθητης και σημαντικής για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον μονάδας, προκειμένου την λύση να μην την δώσει η Δικαιοσύνη ή τα εποπτεύοντα Υπουργεία για το Περιβάλλον και την Υγεία. Ο Ι.Σ.Μ. θα αναλάβει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες χρειασθεί, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και Συλλόγους, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Κριτήριο όλων μας πρέπει να είναι η προάσπιση της Υγείας των πολιτών καθώς και η προστασία του Περιβάλλοντος.

Τέλος θέλουμε με απόλυτο τρόπο να διασαφηνίσουμε ότι ο Ι.Σ.Μ. δεν κάνει πολιτική και δεν «παίζει» με τα θέματα Δημόσιας Υγείας, ενώ συγχρόνως δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον απαξιώνει και να τον υποτιμά, χρησιμοποιώντας πολιτικάντικους τακτικισμούς .

Είναι γεγονός ότι οι παρεμβάσεις του Ι.Σ.Μ. γι’ αυτού του είδους τα θέματα μπορεί και πρέπει να παράγουν πολιτικά αποτελέσματα για τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας, που πρέπει να λύνονται όμως αυτά από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την σχετική ευθύνη και αρμοδιότητα.

Ο Ι.Σ.Μ. τάσσεται αταλάντευτα υπέρ της Πολιτικής και των πολιτικών προσώπων που επιλύουν τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας του κοινωνικού συνόλου και σταθερά βρίσκεται απέναντι στους πολιτικάντηδες και στους πολιτικαντισμούς, που βλάπτουν σοβαρά τη Δημόσια Υγεία».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο "Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ ο Δήμος Σκιάθου - https://t.co/h6KYixgnB1 -

  • Συνελήφθη με μικροποσότητα χασίς - https://t.co/QRuiBCXf7q -

  • Λήστεψαν ηλικιωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού - https://t.co/iNCa1IJfmR -

"Αλιεύοντας" την είδηση