Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση – καταγγελία της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας
Ανακοίνωση – καταγγελία της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

 

Για τα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Η ίδρυση και η λειτουργία του Θεσσαλίας τα τελευταία 30 χρόνια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις για την κοινωνία της Μαγνησίας.

Η ανάπτυξη του Θεσσαλίας και η καωσή του, στο πλαίσιο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτελεί διαρκή και απαρέγκλιτο στόχο για τους διδάσκοντες, τους φοιτητές, αλλά και την κοινωνία ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Τα τελευταία θλιβερά φαινόμενα ς, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου, την πρόκληση φθορών και την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για ένα σπουδαίο έργο που αφορά τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές της Πολυτεχνικής Σχολής, προκαλούν αποτροπιασμό και αγανάκτηση στους πολίτες.

Οι πρωταγωνιστές των γεγονότων που αμαυρώνουν την του Πανεπιστήμιου πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Βόλος είναι μια πόλη δημοκρατική, που ανέχεται και τις πιο ακραίες απόψεις, δίνει χώρο και στους εχθρούς της αστικής μας δημοκρατίας, ακόμη και σε όσους επιβουλεύονται την ύπαρξή της.

Αυτή η στάση, δεν είναι στάση αδυναμίας, αντίθετα είναι στάση δύναμης, γενναιότητας και προσήλωσης στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Κάποιοι, όμως, τον τελευταίο καιρό ξεπέρασαν κάθε όριο.

Εμείς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνολικά, είμαστε αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι φαινόμενα ανομίας, ς και εκφοβισμού φορέων και πολιτών της Μαγνησίας δεν γίνονται ανεκτά.

Τέτοια γεγονότα και τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές θα βρουν αντιμέτωπο και αρραγές το κοινωνικό σύνολο.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είναι πεδίο άσκησης των μπαχαλάκηδων.

Έχει άλλο σπουδαιότερο ρόλο να επιτελέσει.

Είμαστε σίγουροι ότι η τοπική κοινωνία θα σταθεί σύσσωμη στο πλευρό της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα απομονώσει τις έκνομες συμπεριφορές οργανωμένων μειοψηφιών.

Τέλος, με περίσκεψη παρακολουθούμε την εύγλωττη σιωπή των στελεχών του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα φαινόμενα βίας που πλήττουν το Πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία.

Το κείμενο προσυπογράφουν ο Μαγνησίας της ΝΔ, η πρώην Μαγνησίας της ΝΔ, οι πολιτευτές Μαγνησίας της ΝΔ, το Δ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, το Δ.Σ. της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών ς Εκπαίδευσης Μαγνησίας και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση