Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες των ασθενών της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Βόλου
Ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες των ασθενών  της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Βόλου

Ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες των ασθενών της Ογκολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Βόλου


Το Δ.Σ. του Ιτρικού Συλλόγου Μγνησίας στο χθεσινό συμβούλιο την 27/3/2017 συζήτησε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου με την ορθή λειτουργία του ογκολογικού τμήματος του, αλλά και για την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο ιατρός Ρήγας εώργιος από το Υπουργείο Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό, αλλά και ιατρό κ. Πολάκη.

Εξετάζοντας τα στοιχεία που επικαλέστηκε το Υπουργείο Υγείας, καταλαβαίνουμε το σπουδαίο και πολύτιμο έργο που επιτελείται στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε ένα χρόνο το τμήμα αυτό έχει εξυπηρετήσει 2.306 ασθενείς και έχουν πραγματοποιηθεί 5.130 συνεδρίες που αφορούν πάσχοντες συνανθρώπους μας. Οι αριθμοί από μόνοι τους είναι ασύλληπτοι και δείχνουν την αυταπάρνηση με την οποία δουλεύουν οι ιατροί του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες.

Όλοι αυτοί οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν από έναν μόνιμο και έναν επικουρικό ιατρό. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ιατροί ή αν δεν δούλευαν με την αυταπάρνηση που τους διακρίνει, πολλοί συμπολίτες μας θα ήταν αναγκασμένοι να καταφύγουν σε άλλες πόλεις για την θεραπεία τους. Όλοι φυσικά αντιλαμβανόμαστε το κόστος αυτής της «μετανάστευσης» γι αυτούς και τις οικογένειες τους, εκτός από τον υπουργό συνάδελφό μας.

Το Υπουργείο Υγείας δρώντας με επιπολαιότητα και με αντιεπιστημονικά κριτήρια προτάσσει, όπως δυστυχώς μας έχουν συνηθίσει διαχρονικά, το οικονομικό πλαφόν ανά ασθενή και όχι τα επιστημονικά δεδομένα και την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διώχνει αυτούς τους ασθενείς από τον τόπο τους και να τους υποβάλει σε απίστευτη ταλαιπωρία. Αλήθεια δεν μπορούν να σκεφτούν ότι τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα εξοικονομήσουν από το Νοσοκομείο του Βόλου θα τα πληρώσουν τα Νοσοκομεία άλλων νομών;

Όσον αφορά στο κόστος ανά χημειοθεραπεία που έγινε η αιτία για την στοχο του ιατρού Ρήγα εωργίου, ως Δ.Σ. του που αποτελείται από ιατρούς με διάφορες ειδικότητες, γνωρίζουμε ότι το κόστος ανά χημειοθεραπεία διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την πάθηση του κάθε ασθενούς αλλά και από άλλους παράγοντες.

Επομένως, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο το “λάθος” που κάνει το Υπουργείο Υγείας να βάζει όλες τις θεραπείες στον ίδιο σάκο και να παρουσιάζει ότι από το 2017 ξεκίνησε νέος κύκλος ασθενειών που αύξησε το κόστος ανά ασθενή στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου. Όλοι οι ιατροί, οδηγούμαστε στις θεραπευτικές μας αποφάσεις με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα (evidence based medicine) και είμαστε υπόλογοι και υπεύθυνοι πρωτίστως προς τον ασθενή και στη συνέχεια προς το κράτος.

Σύσσωμο και ομόφωνα το Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. στέκεται αλληλέγγυο στον συνάδελφο Ρήγα Γεώργιο και τον στηρίζει στο έργο που προσφέρει στον δύσκολο τομέα της θεραπείας των πασχόντων από καρκίνο συνανθρώπων μας. Καταγγέλλει την απαράδεκτη στοχο του, από το Υπουργείο Υγείας και τα υπονοούμενα εις βάρος του.

-Καλούμε τον διοικητή του νοσοκομείου και συνάδελφο μας κ. Δραμητινό Ματθαίο αναλογιζόμενος τις ευθύνες του και την ιατρική ιδιότητα του να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα των ασθενών.

-Απαιτούμε να δημιουργηθεί ογκολογική κλινική στο Νοσοκομείο Βόλου για να αντιμετωπισθούν με επάρκεια τα αυξημένα προβλήματα ς των συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο.

-Απαιτούμε αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στην χώρα μας από το απαράδεκτο σήμερα 4% του Α.Ε.Π. στο 7% του Α.Ε.Π. που είναι ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος

-Απαιτούμε τον προβλεπόμενο σεβασμό των κακοπληρωμένων και ταλαιπωρημένων ιατρών από το Υπουργείο Υγείας για το τεράστιο έργο που επιτελούν και δεν ανεχόμαστε καμία αήθη επίθεση εναντίον μας.

-Απαιτούμε να μην μετακινηθούν οι πάσχοντες από καρκίνο συνάνθρωποί μας από το Νοσοκομείο Βόλου σε άλλα Νοσοκομεία, προκειμένου να λάβουν την προβλεπόμενη χημειοθεραπείας τους. Ο ΙΣΜ θα παρακολουθεί από κοντά και με πολύ μεγάλη προσοχή το σοβαρό αυτό θέμα και θα αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί.

-Ελπίζουμε, το Υπουργείο Υγείας να λάβει επί τέλους την ορθή απόφαση και να πραγματοποιήσει ουσιαστικό οικονομικό έλεγχο για τις της Δημόσιας Υγείας με επιστημονικά κριτήρια και όχι με μπακαλίστικη λογική, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

-Γνωρίζουμε, πως τρέφουμε φρούδες ελπίδες εφόσον, αν ακολουθήσει την προτροπή μας θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό.
Πρέπει επί τέλους να γίνει κατανοητό, πρωτίστως από το Υπουργείο Υγείας, ότι επάνω από τους αριθμούς και τα χρήματα είναι ο άνθρωπος και η διαφύλαξη της ς του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση