Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση -απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μηχανικών Μαγνησίας
Ανακοίνωση -απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μηχανικών Μαγνησίας

Ανακοίνωση -απάντηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μηχανικών Μαγνησίας

Απάντηση προς υτούς που υτοανακηρύχθηκαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών ς και χαρακτήριζαν κάποιους διασπαστές της ΔΗΣΥΜ, αποτελεί η επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης και αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Νίκος Μήλης.

Σε επιστολή που είχε αποστείλει ο Γ. Τσαλαπόρτας, προς τον επικεφαλής Νίκο Μήλη και τη Ν.Ε. του ΟΚ στη Μαγνησία, ισχυριζόταν ότι εκπροσωπεί την παράταξη και προχώρησε αυθαίρετα σε δημιουργία συντονιστικού οργάνου, διαγράφοντας μάλιστα και τρία εκλεγμένα μέλη της ΔΗΣΥΜ (Ι. Καραμαργιού, Ε. Ζαχαρό, Ι. Γεωργούδη,).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη επιστολή του ο κ. Μήλης προς το Γραμματέα και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΟΚ στη Μαγνησία, η οποία κοινοποιείται προς τους υποψηφίους με το της ΔΗΣΥΜ περιφερειακού τμήματος ΤΕΕ Μαγνησίας, υπογραμμίζει ότι είναι «πρωτοφανές μηχανικός μέλος της παράταξης να αποφασίζει αυθαιρέτως ότι κάποιοι συνάδελφοι δήθεν δεν εκπροσωπούν τη ΔΗΣΥΜ για οποιαδήποτε διαφωνία.

Επισημαίνω επίσης ότι καμία Περιφερειακή Διοίκηση ΔΗΣΥΜ δεν έχει ως σήμερα δικό της καταστατικό ή συντονιστικό όργανο εφόσον δρα και λειτουργεί εξ΄ ονόματος της ΔΗΣΥΜ», αναφέρει.
Όπως προκύπτει από τα προαναφερόμενα ο κ. Νίκος Μήλης ήταν σαφής και ξεκάθαρος στην απάντησή του αναφερόμενος στις πράξεις του κ. Τσαλαπόρτα, οι οποίες έπλητταν την εικόνα και την ενότητα της παράταξης.
Ειδικότερα, η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης και αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Νίκου Μήλη, έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Η ΔΗΣΥΜ γεννήθηκε χάρη στη συμπόρευση ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του ΤΕΕ και στη συνάντησή τους με πλήθος συναδέλφων με φρέσκες ιδέες και οράματα που επιθυμούν ανοικτές πόρτες για να ασχοληθούν με τα κοινά των μηχανικών. Σκοπός της ΔΗΣΥΜ είναι η συνδικαλιστική, επιστημονική και η κοινωνική δράση και η μέσω αυτής προαγωγή και διάδοση των αρχών της στον χώρο του ΤΕΕ, στους επιστημονικούς και στους εργασιακούς συλλόγους των διπλωματούχων μηχανικών όλης της χώρας. Είναι πρωτοφανές μηχανικός μέλος της παράταξης να αποφασίζει αυθαιρέτως ότι κάποιοι συνάδελφοι δήθεν δεν εκπροσωπούν τη ΔΗΣΥΜ για οποιαδήποτε διαφωνία.
Επισημαίνω επίσης ότι καμία Περιφερειακή Διοίκηση ΔΗΣΥΜ δεν έχει ως σήμερα δικό της καταστατικό ή συντονιστικό όργανο εφόσον δρα και λειτουργεί εξ΄ ονόματος της ΔΗΣΥΜ.
Όλοι μας έχουμε βιώσει στο πετσί μας τα καταστροφικά αποτελέσματα της θεωρίας της διαίρεσης. Το «εμείς» και οι «άλλοι» για να χτίζουν κάποιοι τις πολιτικές τους καριέρες. Γυρίζουμε σελίδα. Έχει έρθει η ώρα της πρόσθεσης των δυνάμεων. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.
Οι πράξεις είναι το ζητούμενο. Πράξεις που οδηγούν σε λύσεις.
Σε ότι αφορά στην παράταξή μας, θα εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες συνέδριου/συνδιάσκεψης της ΔΗΣΥΜ και οργανωτικής συγκρότησης και κεντρικά αλλά και περιφερειακά. Διαδικασίες οι οποίες θα είναι ανοιχτές και για τις οποίες θα έχουν ενημερωθεί εγκαίρως τα μέλη των ψηφοδελτίων μας.
Θα αναλάβω προσωπικά μαζί με κλιμάκιο της Γραμματείας ΔΗΣΥΜ με επιτόπου επίσκεψή μας την εξειδίκευση όλων των ανωτέρω με στόχο οι μηχανικοί που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά κυρίως τα στελέχη που στήριξαν την παράταξή μας να αναλάβουν εφόσον το θέλουν τις ευθύνες για το κοινό μας .
Μετά από εννιά χρόνια ύφεσης, τρία μνημόνια και την απομυθοποίηση της «επαναστατικής» αντιμνημονιακής ρητορικής, η μας βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε οριακό σημείο.
Δεν υπάρχει μηχανικός, όπως και δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας, που να μην πληρώνει το κόστος. Ως επιστήμονες, ως Έλληνες φορολογούμενοι, ως άνθρωποι που ζούμε και δημιουργούμε στην Ελλάδα έχουμε δικαίωμα και καθήκον να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.
Μακριά από στρατηγικές που εγκλωβίζουν το χώρο και υπονομεύουν την προοπτική μας, ήρθε η ώρα να υπερβούμε τον πήχη των χαμηλών προσδοκιών που άλλοι βάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
ΜΗΛΗΣ ΝΙΚΟΣ,
Α' ΑΝΤΙΠΡΔΡΟΣ ΤΕΕ»

Δήλωση
Μετά την επιστολή του επικεφαλής της παράταξης και αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Νίκου Μήλη, τα τρία μέλη της ΔΗΣΥΜ Μαγνησίας κ.κ. Ι. Καραμαργιού, Ε. Ζαχαρός και Ι. Γεωργούδη προχώρησαν στην παρακάτω δήλωση:
«Για μας πρωταρχικός στόχος είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης. Δε χωράνε προσωπικοί εγωισμοί και όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό της παράταξης και του ΤΕΕ Μαγνησίας. Εμείς με όλα τα μέλη της ΔΗΣΥΜ θα συμπορευθούμε, ξεπερνώντας τις ανοίκειες που δεχθήκαμε, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση