Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αμετροέπεια ή μνήμες του παρελθόντος
Αμετροέπεια  ή μνήμες του παρελθόντος

Αμετροέπεια ή μνήμες του παρελθόντος

του
διοικητή
του Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ
«ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
Ματθαίου Δραμητινού

Με έκπληξη διαβάσαμε την επερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής συμπαράταξης προς τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με το Νοσοκομείο Βόλου. Προφανώς οι συντάκτες του κειμένου ενθυμούνται την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης , όπου με ζήλο διέλυσαν την υγεία συνολικά αλλά και τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Να τους ξαναπροσκαλέσουμε να δουν τα ζητήματα του Νοσοκομείου μας από κοντά προς αντικειμενική ενημέρωση, γιατί προφανώς ενημερώνονται μάλλον από κάποιους πικραμένους που αναπολούν τις εποχές της δικής τους «παντοκρατορίας» στα πράγματα του Νοσοκομείου. Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση του Νοσοκομείου μας γίνεται με ανοιχτές πόρτες σε όλους και όχι μόνο στα κλειστά κυκλώματα του παρελθόντος.

¨Όσον αφορά τα επιμέρους ζητήματα που αναφέρονται σας ενημερώνουμε:

Η υποστελέχωση σε επιμέρους ειδικότητες που καταλογίζονται είναι όντως αυτές που παραλάβαμε, αλλά σας διαφεύγουν όλες οι κινήσεις που με επιμέλεια και επιμονή έχουν γίνει από το υπουργείο Υγείας και από την παρούσα διοίκηση. Έχουν κριθεί ήδη και υπηρετούν 8 μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων και βρίσκονται σε διαδικασία διορισμοί 8, ενώ σε διαδικασία επιλογής βρίσκονται άλλες 5. Αναλυτικά προκηρύξαμε μία θέση Διευθυντή Γαστρεντερολογίας, γιατί παλαιότερες προκηρύξεις Επιμελητών Β ήταν άγονες. Έχουν πάρει και αναμένονται άμεσα να διοριστούν δύο Ε/Β Παιδιατρικής, δύο Ε/Β Ψυχιατρικής, ένας Ε/Β ΩΡΛ, ένας Ε/Β Χειρουργικής, ένας Ε/Β Μαιευτικής –Γυναικολογίας και ένας Ε/Β Οφθαλμολογίας. Σε διαδικασία βρίσκεται ακόμα μια θέση Ε/Α ΩΡΛ, ένας Ε/Β Παθολογίας και δύο Εντατικολόγων E/Β για την ΜΕΘ. Μαζί με τις επόμενες θέσεις για τα ΤΕΠ αλλά και αυτές που προγραμματίζουμε θα αρχίσει να γεμίζει το Νοσοκομείο μόνιμους ιατρούς, μετά από την ερήμωση που παραλάβαμε.

-Η υποχρηματοδότηση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται μια και το «Αχιλλοπούλειο» φέτος ενισχύθηκε σαν δεύτερο Νοσοκομείο στην ΥΠΕ, όπως και είναι σωστό αναλογικά με τις κλίνες, και όχι σαν τέταρτο που ήταν μέχρι τώρα. Το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες ήταν παροδικό, ουσιαστικά κράτησε 4 ήμερες, μια και τώρα εξυπηρετούνται οι πάντες με υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα. Ο αναγκαίος εξορθολογισμός και η συνεχής φροντίδα στην οργάνωση του τμήματος, μαζί με τις επεκτάσεις στην πτέρυγα θα το βελτιώνουν συνεχώς για την ωφέλεια των ασθενών μας. Επιπλέον να θυμίσουμε ότι όλα τα Νοσοκομεία έλαβαν επιπλέον πιστώσεις τα δύο τελευταία χρόνια με πολλαπλάσιες και από τον ΕΟΠΥΥ.

-Το Β΄ Παθολογικό Τμήμα, άλλο ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε στην παρούσα Διοίκηση. Οι βολιώτες ακόμα θυμούνται όσους διαγκωνιζόταν να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας πριν από 2,5 χρόνια, παραβλέποντας ότι συρρικνώνουν μια κλινική των 41 κλινών σε έναν χώρο που ήταν για 31 κλίνες. Παλαιότεροι Διευθυντές και Διοικήσεις γέμιζαν αλόγιστα με κλίνες τους θαλάμους, γιατί η δυναμική του Τμήματος είναι μεγαλύτερη από τον τότε κοντόφθαλμό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χωροταξικό αδιέξοδο. Το περίεργο είναι ότι αυτοί που εξίστανται, βρισκόταν όλο χαρά σε εκείνα τα εγκαίνια. Αυτά για την ιστορία, η λύση θα δοθεί σύντομα με την επέκταση του Τμήματος στον δεύτερο όροφο στους χώρους που τώρα βρίσκεται το Ψυχιατρικό Τμήμα, αφού το τελευταίο μεταφερθεί στην Νέα της Πτέρυγα. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει αποκατασταθεί και αυτό το ζήτημα στο Νοσοκομείο.

-Στο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου είμαστε υπερήφανοι, γιατί μέσα σε ένα χρόνο έχει γεμίσει από πλήθος απαραίτητων μηχανημάτων που τείνουν να του αλλάξουν τη φυσιογνωμία. Εξασφαλίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Υγείας έργα 1,9 εκατομμυρίων ευρώ και με πάνω από 500.000 ευρώ δωρεές σε μηχανήματα που σπρώχνουν το Νοσοκομείο στην επόμενη δεκαετία. Οι ερωτώντες γνωρίζουν για τον Στεφανιογράφο, το Ψηφιακό Χειρουργείο, τα νέα Ψηφιακά Ακτινολογικά μηχανήματα, τους Αναπνευστήρες της ΜΕΘ, τα πάνω από 4 υπερσύγχρονα μηχάνημα τα υπερήχων, την laser λιθοτριψία και το πλήθος ακόμα μικρότερων μηχανημάτων που λειτουργούν ήδη η πρόκειται να λειτουργήσουν στο Nοσοκομείο. Ο Mαγνητικός Tομογράφος, εμμονή κάποιων, δεν είχε ενταχθεί ποτέ στον προγραμματισμό, ωστόσο η παρούσα Διοίκηση προσπαθεί να τον εντάξει σε έργα υψηλού κόστους από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Το πρόβλημα των Ειδικευομένων ιατρών είναι πραγματικό και πανελλήνιο. Οι νέοι μας δυστυχώς φεύγουν στο εξωτερικό. Η λύση αυτού του προβλήματος χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς από την κεντρική κυβέρνηση, ωστόσο σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.. Υπάρχει σε κάποια Τμήματα και όχι σε όλα, εμείς οφείλουμε να έχουμε τα Τμήματά μας ελκυστικά, σε εκπαιδευτικό έργο σε ποικιλία μεθόδων ώστε οι νεότεροι ιατροί να μας αναζητούν για να μάθουν το κάτι παραπάνω και όχι μόνο για απλό βιοπορισμό, βγάζοντας απλά την καθημερινή ρουτίνα.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω, την λειτουργία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος, την λειτουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας, του Εργαστηρίου τοποθέτησης Μονίμων Βηματοδοτών, την μεταφορά του Ψυχιατρικού Τμήματος στην Νέα Πτέρυγα, τα έργα του ΕΣΠΑ, είναι κάποια πράγματα που έγιναν στο Νοσοκομείο μας αυτήν την χρονιά με πολύ δουλειά, επιμονή, συστηματικότητα και πρωτόγνωρη για τον χώρο δημοκρατία. Δυστυχώς κάποιοι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι με δική τους επιλογή.

Από αυτό που είναι γεγονός, ή επειδή είχαμε μάθει αλλιώς, είτε στην ραστώνη μας είτε στην συνδιοίκηση, μέχρι του ότι η Διοίκηση είναι αυταρχική υπάρχει άβυσσος. Στο Νοσοκομείο Βόλου γίνεται καλή δουλειά και αυτό έχει περάσει στην συνείδηση των συμπολιτών μας, όποτε κάθε κριτική θα μας βοηθούσε να γινόμαστε πάντα καλύτεροι, αρκεί να μιλάμε με αληθή στοιχεία, καλοπροαίρετα και σε καμία περίπτωση προβάλλοντας αμαρτίες του παρελθόντος σε ενεστώτα χρόνο.

.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση