Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Άλλα είναι τα ουσιαστικά θέματα …και άλλα προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα
Άλλα είναι τα ουσιαστικά θέματα …και  άλλα προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα

Άλλα είναι τα ουσιαστικά θέματα …και άλλα προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών ασφαλώς δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο. Ζούμε στην ουσία την αρχή εξελίξεων που θα επηρεάσουν το σημερινό γίγνεσθαι τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι η πατρίδα μας δεν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της για να αντιμετωπίσει αυτά τα γεγονότα στα οποία έπαιξε και ιδιαίτερο ρόλο με την αριστερή της .

Επομένως, τα θέματα δεν είναι αυτά που προβάλλονται από το γραφείο προπαγάνδας του , αλλά σοβαρότερα και πιο σύνθετα και εμπλέκονται μεταξύ τους.

Το προσφυγικό είναι το πρώτο και εμπλέκεται και με την τρομοκρατία σε αναλογική εξάρτηση μεταξύ της ντόπιας τρομοκρατίας και της εισαγόμενης των τζιχατζιστών. Σε αυτά τα θέματα έρχονται να κουμπώσουν τα εξωτερικά θέματα του Κυπριακού, των Σκοπίων και της Θράκης. Το μίγμα γίνεται εκρηκτικό αν συνδυαστεί με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και με τις ιδεοληψίες ενός αφύσικου κυβερνητικού σχηματισμού.

Σήμερα ζούμε την εξέλιξη της “Κυβερνητικής παλικαριάς” ότι: «..θα σας στείλουμε τους τζιχατζιστές με το άνοιγμα των συνόρων μας..». Για να λάβουμε την απάντηση ότι: «… και εμείς θα κλείσουμε τα σύνορά μας.».

Αποτέλεσμα αυτών των άστοχων κυβερνητικών κινήσεων είναι να βρεθούμε σε λίγο καιρό με εγκλωβισμένους στην χώρα μας, ανθρώπους όλων των προσφυγικών ροών αναμεμιγμένους με (οικονομικούς ή παράνομους ή λαθραίους).

Το χτύπημα στο Παρίσι δημιούργησε μια ψυχρότητα στον μέχρι χθες γαλλικό σύμμαχό μας που μας θεωρεί αναλογικά υπεύθυνους για την διάχυση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο έτερος υποστηρικτής μας στην του καλοκαιρινού Grexit αμερικανικός παράγοντας βλέπει με δυσαρέσκεια τη νομοθετική διευκόλυνση της ντόπιας τρομοκρατίας από τμήμα του κυβερνητικού σχηματισμού και απαιτεί αποπομπή και αποκοπή των υπευθύνων παραγόντων. Συγχρόνως βρίσκει την ευκαιρία για “λύσεις” σε χρόνια θέματα της περιοχής μας, όπως του Σκοπιανού και του Κυπριακού σε μια συνολική πρόταση μέσα από τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο περίγυρό μας.

Επομένως, είναι προφανές ότι είναι προσχηματική η επίκληση του ασφαλιστικού και της αναθεώρησης του Συντάγματος ως θέματα συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά, είναι γνωστό, ακόμα και σε πρωτοετείς ότι λύνονται μέσα από στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αυτό που επιδιώκει ο Τσίπρας είναι να τους εμπλέξει και να τους κάνει συμμέτοχους και εν πολύς συνυπεύθυνους στο προσφυγικό και τις συνέπιες του. Επομένως να βγάλει από πάνω τις ευθύνες του για την μέχρι σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών του.

Ελπίζω τα πολιτικά κόμματα που θα προσέλθουν, να έχουν βάλει μυαλό μετά την συμμετοχή τους σε ένα μαϊμού δημοψήφισμα, στο φιάσκο της ψήφισης του τρίτου αριστερού μνημονίου και με τον τρόπο που ο Τσίπρας… και τους κορόιδεψε… και τους οδήγησε σε “σαν πρόβατα υπό σφαγή”.

Πάντως μην εκπλαγείτε όταν σε μικρό χρονικό διάστημα δείτε αλλαγές υπουργών και διεύρυνση του Κυβερνητικού σχηματισμού χωρίς την Νέα Δημοκρατία σε πρώτη φάση.

Πέραν των παραπάνω σοβαρών ζητημάτων υπάρχουν επί πλέον και τα θέματα της κρατικής λειτουργίας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας στα οποία έχει γίνει φανερό ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει.

Ας αφήσουν λοιπόν τη συνέχιση της κοροϊδίας, ας πουν την αλήθεια στον κουρασμένο ελληνικό λαό για τα πραγματικά προβλήματα και μετά από μια Δημόσια συγγνώμη και μια ειλικρινή ομολογία ανικανότητας, ας προσέλθουν σε ένα νέο ξεκίνημα, με μικρό ευέλικτο και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα με την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.

ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ

π. Βουλευτής

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση