Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ
Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ

Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ

Η βιβλική καταστροφή που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λίου μας αναγκάζει να σκεφθούμε τι πρόληψης πρέπει να υπάρξουν στο Βόλο, ώστε να αποκλεισθεί με βεβαιότητα ένα ανάλογο περιστατικό.

Η πρόσφατη πυρκαγιά στους ταινιόδρομους της ΑΕΤ-Lafargeholcim, δίπλα στις δεξαμενές καυσίμων πρέπει να θεωρηθεί ως μήνυμα αφύπνισης προς τις αρμόδιες αλλά και τους πολίτες, μήνυμα για τη λήψη προληπτικών μέτρων, τέτοιων που θα μηδενίσουν την πιθανότητα μιας νέας μαζικής καταστροφής.

Η αποθήκευση χιλιάδων τόννων αποβλήτων – σκουπιδιών με κυρίαρχο υλικό το πλαστικό και η παρουσία εύφλεκτου πευκοδάσους κοντά στις εν λόγω αποθήκες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ς του θέματος.

Τέτοιο περιστατικό πυρκαγιάς παρακολούθησαμε να εξελίσσεται για πολλές εβδομάδες στον Ασπρόπυργο πριν λίγα μόνο έτη.

Τα επικίνδυνα αυτά υλικά που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης, μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε ειδική πληροφόρηση από τις αρμόδιες πολιτικής προστασίας.

Ταυτόχρονα θέτουμε το θέμα της προκαταβολικής ανάληψης ευθυνών από αυτές, αλλά και των πρόσθετων μέτρων που με στρατευμένη φαντασία οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ως .

Η πρότασή μας σε αυτή τη φάση είναι απλή:
α) Άμεσος σχεδιασμός απομάκρυνσης των υπαίθριων δεξαμενών καυσίμων και
β) Υποχρέωση της ΑΕΤ-Lafargeholcim να χρησιμοποιεί ως μόνο ασφαλές καύσιμο το φυσικό αέριο μέχρι την μετεγκατάσταση της. Αυτό προϋποθέτει την άμεση απομάκρυνση τόσο του πετ κωκ όσο και των πλαστικών που υπάρχουν εντός αλλά κι εκτός των αποθηκών της.
γ) Άμεση μετεγκατάσταση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ-Lafargeholcim όπως προβλέπεται από το πολεοδομικό του Βόλου.

Αναμένουμε απαιτητικά την ανταπόκριση των υπηρεσιών της ς στα εύλογα αιτήματά μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση