Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ
Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ

Αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην Περιφέρεια για την ΑΓΕΤ

Η βιβλική καταστροφή που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λίβανου μας αναγκάζει να σκεφθούμε τι μέτρα πρόληψης πρέπει να υπάρξουν στο Βόλο, ώστε να αποκλεισθεί με βεβαιότητα ένα ανάλογο περιστατικό.

Η πρόσφατη πυρκαγιά στους ταινιόδρομους της ΑΓΕΤ-Lafargeholcim, δίπλα στις δεξαμενές καυσίμων πρέπει να θεωρηθεί ως μήνυμα αφύπνισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες, μήνυμα για τη λήψη προληπτικών μέτρων, τέτοιων που θα μηδενίσουν την πιθανότητα μιας νέας μαζικής καταστροφής.

Η αποθήκευση χιλιάδων τόννων αποβλήτων – σκουπιδιών με κυρίαρχο υλικό το πλαστικό και η παρουσία εύφλεκτου πευκοδάσους κοντά στις εν λόγω αποθήκες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και υποβάθμισης του θέματος.

Τέτοιο περιστατικό πυρκαγιάς παρακολούθησαμε να εξελίσσεται για πολλές εβδομάδες στον Ασπρόπυργο πριν λίγα μόνο έτη.

Τα επικίνδυνα αυτά υλικά που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης, μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε ειδική πληροφόρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Ταυτόχρονα θέτουμε το θέμα της προκαταβολικής ανάληψης ευθυνών από αυτές, αλλά και των πρόσθετων μέτρων που με στρατευμένη φαντασία οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ως κοινωνία.

Η πρότασή μας σε αυτή τη φάση είναι απλή:
α) Άμεσος σχεδιασμός απομάκρυνσης των υπαίθριων δεξαμενών καυσίμων και
β) Υποχρέωση της ΑΓΕΤ-Lafargeholcim να χρησιμοποιεί ως μόνο ασφαλές καύσιμο το φυσικό αέριο μέχρι την μετεγκατάσταση της. Αυτό προϋποθέτει την άμεση απομάκρυνση τόσο του πετ κωκ όσο και των πλαστικών που υπάρχουν εντός αλλά κι εκτός των αποθηκών της.
γ) Άμεση μετεγκατάσταση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ-Lafargeholcim όπως προβλέπεται από το πολεοδομικό σχέδιο του Βόλου.

Αναμένουμε απαιτητικά την ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στα εύλογα αιτήματά μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση