Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Οι 13 σύμβουλοι προς γ.γ. Αποκεντρωμένης: «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Οι 13 σύμβουλοι προς  γ.γ. Αποκεντρωμένης: «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Οι 13 σύμβουλοι προς γ.γ. Αποκεντρωμένης: «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

 

 «Πολύ αργά και σε λάθος κατεύθυνση αναζητά το κύρος του ίδιου και της Υπηρεσίας του ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα της ς Διοίκησης. Η «οργισμένη» αντίδρασή του μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις, από το ισχύον , προκύπτουσες αρμοδιότητες και καθήκοντα. «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», λέει σε ανάλογες περιπτώσεις ο λαός μας.

Θυμίζουμε πως πέρυσι, για το ίδιο θέμα, είχε ακυρώσει  κατόπιν εορτής την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρ' όλα αυτά, στις ύβρεις και τον εξευτελισμό που υπέστη από τη δημοτική αρχή , ο ίδιος και ο θεσμός που εκπροσωπεί, δεν θέλησαν να ψελλίσουν ούτε μία λέξη.

Φέτος, εξέδωσε μεν εγκαίρως τη σχετική ακυρωτική απόφαση, ώστε ο ίδιος να είναι προστατευμένος υπηρεσιακά, δεν προέβη όμως σε καμία άλλη , προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, ως θεσμικός θεματοφύλακάς της.

Και ενώ όλον αυτό τον καιρό έχει διευκολύνει κατ' επανάληψη τη δημοτική αρχή να περάσει αμφισβητούμενες ,ως προς την νομιμότητα, αποφάσεις, με συγκεκριμένα τερτίπια, δηλαδή είτε παραβλέποντας σημαντικές πτυχές των υποθέσεων, είτε με την επίκληση έλλειψης εννόμου συμφέροντος των καταγγελλόντων, είτε με σκόπιμες καθυστερήσεις (χαρακτηριστική η περίπτωση εκπροσώπησης του Τ Μαγνησίας στην ή η φετινή γιορτή κρασιού), ώστε να παρέλθει ο χρόνος και να «τεκμαίρεται η νομιμότητα» των αποφάσεων, τώρα επιτίθεται στις αντιπολιτεύσεις με τέτοιο εντελώς απαράδεκτο για ανώτερο υπηρεσιακό παράγοντα τρόπο.

Και μιλάει για «υπηρεσιακό καθήκον», «αμεροληψία» και «χειραγώγηση» από τις αντιπολιτεύσεις ο άνθρωπος που επιστράτευσε πέρυσι όποιο διαδικαστικό τέχνασμα μπορούσε κανείς να φανταστεί, προκειμένου να καθυστερήσει με κάθε τρόπο την επίδοση της απόφασης με την οποία ετίθετο σε αργία ο δήμαρχος , προκαλώντας την έντονη αντίδραση των προϊσταμένων του.

Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με τον συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα. Αν το κρίνουν, ας τον ελέγξουν οι προϊστάμενοί του. Αλλά εκπτώσεις  στη νομιμότητα δεν πρόκειται να δεχθούμε».

Ε. Ανδρέου- Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Μολοχίδης, . Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, . Στόικος, Α. Παπατόλιας, Θ. Διαμαντένιας και Ι. Λαΐνας, Α.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση