Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ζιμπάμπουε: Μαζική δηλητηρίαση ελεφάντων, 22 ζώα βρέθηκαν νεκρά
Ζιμπάμπουε: Μαζική δηλητηρίαση ελεφάντων, 22 ζώα βρέθηκαν νεκρά

Ζιμπάμπουε: Μαζική δηλητηρίαση ελεφάντων, 22 ζώα βρέθηκαν νεκρά

Τον εντοπισμό 22 νεκρών ελεφάντων ανακοίνωσαν οι Αρχές ασφαλείας των εθνικών πάρκων της . Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των πάρκων της χώρας, ο θάνατός τους οφείλεται σε δηλητηρίαση από λαθροθήρες.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, οι ελέφαντες που έχουν βρεθεί δηλητηριασμένοι από τον Σεπτέμβριο στη χώρα ανέρχονται στους 62, ενώ όπως είπε η κ. Ουασάγια, οι λαθροθήρες μάλλον χρησιμοποίησαν κυάνιο.

«Βρήκαμε 22 νεκρούς ελέφαντες στη ζώνη της Σιαναματέλα», κοντά στο Χουάνγκε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, το κύριο καταφύγιο της , «και μέχρι σήμερα έχουμε βρει 35 χαυλιόδοντες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος των πάρκων Κάρολαϊν Ουασάγια.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι ελέφαντες δηλητηριάστηκαν με κυάνιο», διευκρίνισε.

Οι λαθροθήρες σκοτώνουν τους ελέφαντες για τους χαυλιόδοντές τους, οι οποίοι πωλούνται στη μαύρη , κυρίως την κινεζική. Σε 30.000 ως 40.000 υπολογίζονται οι ελέφαντες που σκοτώνονται ετησίως στην για να τροφοδοτηθεί το αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο μεσοπρόθεσμα την επιβίωση του είδους.

Πέρυσι περισσότεροι από 300 ελέφαντες είχαν δηλητηριαστεί με κυάνιο που είχε τοποθετηθεί κοντά σε σημεία στα οποία πηγαίνουν για να πιουν νερό στη Ζιμπάμπουε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση