Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ζιμπάμπουε: Σε εξέλιξη πραξικόπημα του στρατού – Απέκλεισαν υπουργεία, κοινοβούλιο και δικαστήρια
Ζιμπάμπουε: Σε εξέλιξη πραξικόπημα του στρατού – Απέκλεισαν υπουργεία, κοινοβούλιο και δικαστήρια

Ζιμπάμπουε: Σε εξέλιξη πραξικόπημα του στρατού – Απέκλεισαν υπουργεία, κοινοβούλιο και δικαστήρια

Στρτιώτες κι τεθωρακισμένα οχήματα έχουν κλείσει δρόμους για να αποκλείσουν την στα γραφεία της κυβέρνησης, το κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε αλλά και τα δικαστήρια στο κέντρο της Χαράρε, διαπίστωσε αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο στρατός κατέλαβε την τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μια «στοχευμένη» επιχείρηση με σκοπό την απομάκρυνση «κακοποιών στοιχείων» στο και της κυβέρνησης του 93χρονου προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Αρκετοί πολίτες έχουν σχηματίσει ουρές μπροστά σε αυτόματα τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς για να σηκώσουν μετρητά, ενώ άλλοι άρχισαν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Υπό ση ο υπουργός Οικονομικών

Ο στρατός της Ζιμπάμπουε έθεσε υπό ση τον υπουργό Οικονομικών της αφρικανικής χώρας, τον Ιγκνέσιους Τσόμπο, λίγες ώρες αφότου κατέλαβε την για να ξεριζώσει τα «κακοποιά στοιχεία» στο του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε που όπως υποστηρίζει προκαλούν τα κοινωνικά και οικονομικά δεινά στη χώρα, δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Ο Τσόμπο είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της λεγόμενης τάσης «G40» στο κυβερνών κόμμα ZANU-PF, της οποίας επικεφαλής είναι η σύζυγος του προέδρου Μουγκάμπε, η Γκρέις, η οποία θέλει να διαδεχθεί τον 93χρονο πρόεδρο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση