Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;

Παράταση ενός έτους θα δοθεί στη θητεία του γενικού γραμματέα του ΑΤΟ , σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αποκαλύπτει επιπλέον ότι η επικρατέστερη διάδοχός του είναι η υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, υπάρχει ήδη εσωτερική συνεννόηση προκειμένου η θητεία του κ. Στόλτενμπεργκ να παραταθεί μέχρι την επετειακή Σύνοδο της Συμμαχίας για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στους διας του ΑΤΟ  ωστόσο συζητείται ήδη το ζήτημα της διαδοχής του και, σύμφωνα με το Spiegel, το όνομα της κυρίας Φον ντερ Λάιεν είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο. Η υπουργός (CDU) θεωρείται πραγματίστρια, αποτελεσματική και αφοσιωμένη στη διατλαντική συν, ενώ διαθέτει καλές με τις ΗΠΑ. Πιθανή εκλογή της θα σηματοδοτούσε και την αναβάθμιση του ρόλου της Γερμανίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα επρόκειτο για την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Παρά το γεγονός ότι η επίτευξη του νατοϊκού στόχου για αμυντικές των κρατών-μελών στο 2% του ΑΕΠ τους παραμένει μακρινή χρονικά για τη Γερμανία, στις προκάλεσε εντύπωση η στροφή που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της, αναφέρει το δημοσίευμα. Οπως τονίζεται, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει εκφραστεί σχετικά με την πιθανότητα ανάληψης του συγκεκριμένου πόστου, δεν είναι μυστικό ότι θα της άρεσε μία δουλειά στα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας μεταξύ των ηγετών του κόσμου, ενώ στο μεταξύ έχει αναπτύξει εξοικείωση με τα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ασφάλειας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση