Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας νέα γ.γ. του ΝΑΤΟ;

Παράταση ενός έτους θα δοθεί στη θητεία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αποκαλύπτει επιπλέον ότι η επικρατέστερη διάδοχός του είναι η Γερμανίδα Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, υπάρχει ήδη εσωτερική συνεννόηση προκειμένου η θητεία του κ. Στόλτενμπεργκ να παραταθεί μέχρι την επετειακή Σύνοδο της Συμμαχίας για τα από την ίδρυσή της.

Στους διαδρόμους του ΝΑΤΟ  ωστόσο συζητείται ήδη το ζήτημα της διαδοχής του και, σύμφωνα με το Spiegel, το όνομα της κυρίας Φον ντερ Λάιεν είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο. Η Γερμανίδα (CDU) θεωρείται πραγματίστρια, αποτελεσματική και αφοσιωμένη στη διατλαντική συνεργασία, ενώ διαθέτει καλές σχέσεις με τις . Πιθανή εκλογή της θα σηματοδοτούσε και την αναβάθμιση του ρόλου της Γερμανίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα επρόκειτο για την πρώτη σε αυτή τη θέση.

Παρά το γεγονός ότι η επίτευξη του νατοϊκού στόχου για αμυντικές δαπάνες των κρατών-μελών στο 2% του ΑΕΠ τους παραμένει μακρινή χρονικά για τη , στις Βρυξέλλες προκάλεσε εντύπωση η στροφή που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της, αναφέρει το δημοσίευμα. Οπως τονίζεται, παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει εκφραστεί σχετικά με την πιθανότητα ανάληψης του συγκεκριμένου πόστου, δεν είναι μυστικό ότι θα της άρεσε μία δουλειά στα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας μεταξύ των ηγετών του κόσμου, ενώ στο μεταξύ έχει αναπτύξει εξοικείωση με τα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ασφάλειας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση