Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Yποχρεωτικός o έλεγχος των ευρωπαίων στα εξωτερικά σύνορα Σένγκεν
Yποχρεωτικός o έλεγχος των ευρωπαίων στα εξωτερικά σύνορα Σένγκεν

Yποχρεωτικός o έλεγχος των ευρωπαίων στα εξωτερικά σύνορα Σένγκεν

 

Από σήμερα, τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ελέγχουν συστηματικά, με χρήση συναφών βάσεων δεδομένων, τους πολίτες της οι οποίοι διέρχονται από τα εξωτερικά της , επιπλέον των συστηματικών ελέγχων που ήδη διεξάγονται σε όλους τους εισερχόμε στον χώρο Σένγκεν υπηκόους τρίτων χωρών.

Μετά από πρόταση της Επιτροπής, ως άμεση απάντηση στις επιθέσεις του οεμβρίου 2015 στο Παρίσι και στην αυξανόμενη από αλλοδαπούς τρομοκράτες μαχητές, οι νέοι — που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 7 Μαρτίου — ενισχύουν τη διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων.

Η διασφαλίζει ικανοποιητική εξισορρόπηση μεταξύ των σημερινών προκλήσεων στον τομέα της ς και στην ανάγκη να αποφεύγονται δυσανάλογες επιπτώσεις στη ροή της κυκλοφορίας στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, η ενίσχυση του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση της ΕΕ για τη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός του χώρου Σένγκεν και τη διασφάλιση της ς των πολιτών της ΕΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση