Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης του φονικού στην Κύπρο
Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης του φονικού στην Κύπρο

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης του φονικού στην Κύπρο

Υπό την επήρει νρκωτικών κατά τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο ήταν ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δύο εκ των συλληφθέντων. Ωστόσο, αυτό δεν μετριάζει την ευθύνη του και τον βαθμό ενοχής του, αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός διέπραξε το .

Στο μεταξύ, η Αστυνομία δίνει μάχη με τον χρόνο, καθώς το στοίχημα για τους ανακριτές της πολύκροτης του ΤΑΕ Λευκωσίας είναι η επαλήθευση και τεκμηρίωση των καταθέσεων των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων.

Όπως όλα δείχνουν, μοναδική παραφωνία μέχρι στιγμής αποτελεί η κατάθεση του 33χρονου συλληφθέντα, ο οποίος με βάση τις συγκλίνουσες μαρτυρίες της συμβίας του, του ετεροθαλούς αδελφού και του 22χρονου που εμπλέκονται στην υπόθεση, φέρεται να ήταν και το πρόσωπο που κατάφερε τις μαχαιριές στα δύο τα.

Παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς του 33χρονου, ο οποίος υπέδειξε τον αδελφό του ως τον δολοφόνο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτό που επίκειται τώρα είναι η λήψη επαναληπτικών καταθέσεων από τους τέσσερις βασικούς υπόπτους, με τελευταίο τον 33χρονο, καθώς οι ανακριτές επιδιώκουν να έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα με βάση τις μαρτυρίες των άλλων τριών, ώστε να κληθεί να απαντήσει σε σειρά νέων ερωτημάτων σε σχέση με τα γεγονότα της 18ης Απριλίου και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις.

Το απόγευμα χθες μεταφέρθηκε για υπόδειξη σκηνών η 21χρονη συμβία του 33χρονου, ενώ η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με τη λήψη και νέων καταθέσεων από το περιβάλλον των συλληφθέντων.

Οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους στους οποίους κινούνταν το τελευταίο διάστημα οι ύποπτοι, με σκοπό να πρέπει να αξιοποιηθεί ο χρόνος κράτησης τους πριν από τη λήξη των διαταγμάτων κράτησης τους.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στον «Φιλελεύθερο», με τη λήξη του πρώτου διατάγματος κράτησης του 33χρονου την ερχόμενη Παρασκευή 4/5/18 θα ζητηθεί εκ νέου κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους υπόπτους.

Καθοριστικά στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία θα καταδείξουν την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών μέσω του γενετικού υλικού που εντοπίστηκε στα φονικά όπλα, δηλαδή στο ξίφος, το ρόπαλο και το μαχαίρι.

Τα λάθη του δράστη και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, τα όσα άφησε πίσω του ως ο δράστης όχι μόνο φανερώνουν ερασιτεχνισμό, αλλά και ένα πρόσωπο που δεν είχε επίγνωση των κινήσεων ή της όποιας συνέπειας από τη διάπραξη τόσο τραγικών λαθών.

Μερικά από τα οποία είναι και τα εξής:

– Το ζευγάρι παπούτσια που αφέθηκε σε κοινή θέα στη σκηνή, το οποίο ο παραδέχθηκε ότι ήταν δικό του.

– Η αψυχολόγητη εισβολή του δράστη στο με ακάλυπτο πρόσωπο, γεγονός που επέτρεψε στον 15χρονο γιο της οικογένειας να τον περιγράψει και εν συνεχεία να τον υποδείξει σε αναγνωριστική παράταξη που ακολούθησε της σύλληψης του.

– Οι 26 μαχαιριές στο σώμα του καθηγητή και οι 9 κατά της συζύγου του, δείχνουν το μένος ενός ανθρώπου που ενεργεί με θολωμένο μυαλό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές περνούν από κόνο το ιστορικό και τα χαρακτηριστικά του κάθε ενός από τους υπόπτους, επιχειρώντας να αγραφήσουν το ψυχολογικό τους προφίλ με βάση τις καταθέσεις από το περιβάλλον τους.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση