Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο

Συνελήφθη 35χρονος για εμπρησμό

Μετά από πολύωρη μάχη με τις , υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που μαινόταν από χθες το απόγευμα στο κρατικό δάσος της Πάφου, ανάμεσα στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας και στον Σταυρό της Ψώκας. Στην περιοχή παραμένουν για να αποτρέψουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης ισχυρές δυνάμεις της ς Υπηρεσίας, της ς Φρουράς και της Πολιτικής ς.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» ένας 35χρονος κάτοικος της περιοχής συνελήφθη στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής για εμπρησμό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτιά της ς θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι απαιτούμενες .

Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας, πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο, με τον άνεμο να δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στον Πύργο. Δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για όλη τη νύχτα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο προσωπικό του Τμήματος Δασών, της ς και σε όσους με αυτοθυσία απέτρεψαν την επέκταση της ς στο δάσος Πάφου.

Στην μάχη με τις ρίχθηκαν συνολικά 250 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών με 60 , ενώ στάληκαν ενισχύσει από Λευκωσία και το Δασικό Κολλέγιο. Στην περιοχή μετέβη αργά το βράδυ και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση