Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο

35χρονος για εμπρησμό

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η , που μαινόταν από χθες το απόγευμα στο κρατικό της Πάφου, ανάμεσα στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας και στον Σταυρό της Ψώκας. Στην περιοχή παραμένουν για να αποτρέψουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθνικής Φρουράς και της Πολιτικής ς.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» ένας 35χρονος κάτοικος της περιοχής συνελήφθη στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής για εμπρησμό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η τέθηκε κακόβουλα. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτιά της ς θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι απαιτούμενες .

Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω σή του στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην τοποθεσία «» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας, πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο, με τον άνεμο να δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στον Πύργο. Δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για όλη τη νύχτα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο προσωπικό του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής και σε όσους με αυτοθυσία απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς στο Πάφου.

Στην μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν συνολικά 250 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών με 60 οχήματα, ενώ στάληκαν ενισχύσει από Λευκωσία και το Δασικό Κολλέγιο. Στην περιοχή μετέβη αργά το βράδυ και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση