Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό κράτηση για ανάκριση δύο συνεργάτες της Λεπέν
Υπό κράτηση για ανάκριση δύο συνεργάτες της Λεπέν

Υπό κράτηση για ανάκριση δύο συνεργάτες της Λεπέν

Υπό ση βρίσκονταν χθες ο σωματοφύλακας και η επικεφαλής του γραφείου της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, στο πλαίσιο της ς πλασματικών προσλήψεων συνεργατών της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Τιερί Λεζιέ και η Κατρίν Γκριζέ προσήχθησαν χθες στα γραφεία της υπηρεσίας καταπολέμησης της ς της αστυνομίας, όπου ανακρίνονταν. Η προσωρινή σή τους μπορεί να διαρκέσει 48 ώρες. «Οι Γάλλοι είναι ικανοί να διαχωρίσουν τα πραγματικά σκάνδαλα από τις πολιτικές διώξεις», είπε χθες το πρωί η κ. Λεπέν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στις φυλακές της Μο-Σοκονέν.
Η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας, όμως, έχει εγκαινιάσει για σε , κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, και χρήση πλαστού και παράνομη εργασία. Τη Δευτέρα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία του Εθνικού Μετώπου στο προάστιο του Παρισιού, αντέρ, όπου δέσμευσαν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των δύο βοηθών της κ. Λεπέν.
Την περασμένη εβδομάδα, η κ. Λεπέν διέψευσε το της έρευνας του ευρωπαϊκού οργανισμού καταπολέμησης της διαφθοράς (OLAF), στο οποίο ο Λεζιέ και η Γκριζέ περιγράφονται ως κάτοχοι πλασματικών θέσεων εργασίας. Το Ευρωκοινοβούλιο είχε απαιτήσει από την κ. Λεπέν να επιστρέψει το σύνολο των αποδοχών των δύο αυτών συνεργατών της, που ανέρχονται στα 339.946 ευρώ. Η κ. Λεπέν αρνήθηκε κατηγορηματικά να επιστρέψει το ποσόν. Το Εθνικό Μέτωπο και η πρόεδρός του παραμένουν σταθερά πρώτοι στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση