Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση της Ιρλανδίας
Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση της Ιρλανδίας

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση της Ιρλανδίας

Σε διάλυση μοιάζει ν οδεύει η κυβέρνηση της Ιρλνδίας, καθώς το κόμμα από την υποστήριξη του οποίου εξαρτάται απόλυτα ο Λίο Βαράντκαρ για να εγκρίνονται νομοθετήματα κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει την αποπομπή της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παραβαίνοντας τη συμφωνία συνεργασίας των δύο πλν.

Η απροσδόκητη στο ξέσπασε τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης—στην οποία η Ιρλανδία έχει δικαίωμα βέτο—όταν αναμένεται να κριθεί εάν έχει σημειωθεί επαρκής προκειμένου οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βρετανία και τις Βρυξέλλες για το Brexit να προχωρήσουν.

Ένα από τα κεφάλαια στα οποία η ΕΕ αξιώνει να υπάρξει ουσιαστική πριν δώσει το πράσινο φως για να περάσουν οι συνομιλίες στην επόμενη φάση, για την οποία αδημονεί το Λονδίνο, είναι το ζήτημα των συνόρων της Βρετανίας με την Ιρλανδία και το τους.

Στο πλαίσιο μιας διένεξης που κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα, το κόμμα Fianna Fail ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Φράνσις Φιτζέραλντ στο κοινοβούλιο την Τρίτη εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε μια νομική υπόθεση, που αφορά έναν καταμηνυτή ατασθαλιών στην αστυνομία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση