Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπό κατάληψη το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ
Υπό κατάληψη το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Υπό κατάληψη το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ακυρώθηκν όλες οι πτήσεις

Στην κύρωση όλων των αναχωρήσεων από το αεροδρόμιο του Χονγκ – Κονγκ προχώρησαν οι αρχές της χώρας, καθώς οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και διαδηλώνουν ειρηνικά στον κύριο χώρο του αερολιμένα για τέταρτη ημέρα.

«Με εξαίρεση αναχωρήσεις για τις οποίες οι επιβάτες έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία του check – in και τις πτήσεις που ήδη εκτελούνται με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, όλες οι υπόλοιπες σημερινές ακυρώνονται», ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους οι αρχές του αεροδρομίου. Εκπρόσωπος της ς δήλωσε πως 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα μέσα στο .

Ο ιάνγκ κουάνγκ υποστήριξε την όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και τόνισε πως αυτοί που νοιάζονται για την πόλη θα πρέπει να ταχθούν κατά της βίας.

Πρόκειται για μια μείζονα απόφαση γι' αυτό το αεροδρόμιο, που είναι διεθνώς γνωστό για την αποτελεσματικότητά του και που ήταν το 2018 το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με 74 εκατομμύρια επιβάτες.

Η αίθουσα αφίξεων του κύριου του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ αποτελεί από την Παρασκευή το θέατρο μιας εντυπωσιακής καθιστικής διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, έχουν συγκεντρωθεί εκεί για να «υποδέχονται» και να ευαισθητοποιούν τους ξέ επισκέπτες στην κινητοποίησή τους, με τραγούδια, συνθήματα και διανομή φυλλαδίων που εξηγούν το νόημα των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

«Οι αερολιμενικές επιχειρήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ διαταράχθηκαν σοβαρά από τις σημερινές συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αερολιμενική αρχή διευκρινίζει πως η οδική κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο είναι «πολύ προβληματική» και πως οι χώροι στάθμευσης του αεροδρομίου είναι εντελώς πλήρεις.

«Συνιστάται στο κοινό να μην έρχεται στο αεροδρόμιο».

Έντονη αντίδραση Πεκίνου

Η κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα την καταγγελία των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως βλέπει «ενδείξεις τρομοκρατίας» πίσω από τη βίαιη αμφισβήτηση της ς.

«Οι ριζοσπαστικοί διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αντικείμενα για να επιτεθούν σε αστυνομικούς, κάτι που αποτελεί ήδη ένα σοβαρό έγκλημα και αποκαλύπτει τις πρώτες ενδείξεις τρομοκρατίας», τόνισε από το Πεκίνο ο Γιάνγκ Γκουάνγκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ο ίδιος τόνισε πως το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σ'ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πως η βία εκεί πρέπει να σταματήσει.

Ενσωματωμένο βίντεο

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση