Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπήρξε και δεύτερη, μυστική, συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην G20;
Υπήρξε και δεύτερη, μυστική, συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην G20;

Υπήρξε και δεύτερη, μυστική, συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην G20;

Πηγές στις αποκαλύπτουν ότι ο Τραμπ δεν είχε μία, αλλά δύο συναντήσεις με τον Πούτιν στο περιθώριο της πρόσφατης στο Αμβούργο.

Στη δευτέρη συνάντηση οι δύο ηγέτες ήταν μόνοι. Ουσιαστικά επρόκειτο για δείπνο. Παρών ήταν μόνο ο διερμηνέας του Πούτιν.

«» απαντά ο Λευκός Οίκος και τη διαψεύδει. Μάλιστα αναφέρει ότι και μόνο η «υπόνοια» ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αποσιωπήσει τη συνάντηση είναι απαράδεκτη.

Αργότερα ο ίδιος ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Το για κρυφό δείπνο με τον Πούτιν είναι αρρωστημένο. Όλοι οι ηγέτες της και οι σύζυγοί τους ήταν προσκεκλημένοι της καγκελαρίου της Γερμανίας. Ο Τύπος το γνώριζε!»

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ αναμένεται να προτείνει τον Τζον Χάντσμαν, πρώην πρεσβευτή στο Πεκίνο επί Ομπάμα, ως πρεσβευτή των στη Μόσχα.

Ο διορισμός απαιτεί επικύρωση από τη Γερουσία και η σχετική ακρόαση αναμένεται με ενδιαφέρον, λόγω των κατηγοριών ότι η προσπάθησε (και τελικά επηρέασε) τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η πρώτη συνάντηση

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, στις 7 Ιουλίου, διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Το τετ-α-τετ των δύο προέδρων ξεκίνησε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν σύμφωνα με τον κ. Πούτιν η Ουκρανία, η , η της ς αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο κ. Τραμπ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον κ. Πούτιν να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Μόσχας. Κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Τραμπ αποδέχθηκε κατά τη συνάντηση τις διαβεβαιώσεις του κ. Πούτιν ότι η Μόσχα δεν παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

Πηγή: eleftherostypos.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση