Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπερπολυτελώς ανακαινισμένο το υπερωκεάνιο Queen Mary 2
Υπερπολυτελώς ανακαινισμένο το υπερωκεάνιο Queen Mary 2

Υπερπολυτελώς ανακαινισμένο το υπερωκεάνιο Queen Mary 2

Κρουζιέρες στη Σκνδιναβία και στα νορβηγικά φιόρδ πραγματοποιεί το προσφάτως ανακαινισμένο υπερωκεάνιο Queen Mary 2, που καθελκύσθηκε τον Ιούνιο, ύστερα από εντατικές εργασίες.Η ανακαίνιση έφερε στο πλοίο 6.500 νέα έπιπλα, 4.000 τέχνης, 130.000 τετραγωνικά μέτρα νέα μοκέτα και δέκα επιπλέον πολυτελή δωα για ζώα.

Οι τιμές για τη σεζόν αυτή, που λήγει το φθινόπωρο όταν το πλοίο θα ταξιδέψει στα τροπικά, κυμαίνονται από 800 περίπου δολάρια για εσωτερική καμπίνα, έως και 21.000 δολάρια τη βραδιά για την πολυτελέστερη σουίτα. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται η , η χρήση πισίνας και γυμναστηρίων και όλα τα θεάματα του Queen Mary 2, που περιλαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες, μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις. Το έργο της ανακαίνισης του πλοίου δεν υπήρξε εύκολο, δημιουργώντας κρίσιμα διλήμματα στην ομάδα αρχιτεκτόνων εσωτερικού χώρου, που την ανέλαβε. Πώς θα μπορούσε, αναρωτήθηκε η Αλισον Κλίξμπι, διευθύντρια ξενοδοχειακού σχεδιασμού για την Cunard, πλοιοκτήτρια του Queen Mary 2, να ανανεώσει την όψη των εσωτερικών χώρων, διατηρώντας την αίσθηση πολυτέλειας, που παραπέμπει στη χρυσή εποχή των υπερωκεάνιων.

Το QM2 ανήκει άλλωστε σε σειρά μεγάλων επιβατικών πλοίων της εταιρείας, που έφεραν όνομα μέλους της βασιλικής οικογένειας. Οι ευρύχωρες σουίτες, με εξωτερική θέα προς την πλώρη του πλοίου, σχεδιάσθηκαν σε ρυθμό «αρ ντεκό».

Η μοκέτας δεν υπήρξε απλή υπόθεση για την κ. Κλίξμπι. «Το QM2 έχει πιο αιθέρια και ανάλαφρη γραμμή από άλλα κρουαζιερόπλοια. Αποστολή μου ήταν να διατηρήσω – ή και να ενισχύσω την αίσθηση αυτή. Μία συνηθισμένη ανακαίνιση υ δεν περιλαμβάνει αναγκαία την εκ νέου επίπλωση και ανακαίνιση κάθε χώρου. Στο QM2, όμως, όλα άλλαξαν. Σε ό,τι αφορά τις μοκέτες, η ανάγκη όλες οι επιφάνειες να μοιάζουν άμεμπτης καθαριότητας, με ανάγκασε να αναζητήσω συνδυασμό χλωμών χρωμάτων, τα οποία θα έκρυβαν τυχόν μικροατυχήματα, όπως τα ίχνη από σταγόνες κρασιού».

Αυτά στις καμπίνες, γιατί στους κοινόχρηστους χώρους του γίγαντα αυτού των θαλασσών, η πρώτη εντύπωση είναι αυτό που απασχόλησε κατά προτεραιότητα την ομάδα σχεδιαστών. Πολυέλαιοι και με έργα τέχνης προκαλούν την έκπληξη των επιβατών.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στον φωτισμό, όχι μόνο των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και στις καμπίνες. Το QM2, με τα 345 μέτρα του, είναι ικανό να φιλοξενήσει 2.695 επιβάτες και 1.253 άτομα πλήρωμα, σε 14 ορόφους. Παρά τους 148.000 τόνους του, το πλοίο ταξιδεύει με ταχύτητα 26 κόμβων, πραγματοποιώντας τον διάπλου του Ατλαντικού σε πέντε ημέρες.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση