Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάσσονται οι ηγέτες των 4 ισχυρότερων χωρών
Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάσσονται οι ηγέτες των 4 ισχυρότερων χωρών

Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάσσονται οι ηγέτες των 4 ισχυρότερων χωρών

Οι ηγέτες της ς, της Γερμανίας, της ς και της ς τάχθηκαν τη Δευτέρα υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλες.

“Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία” υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά , ο οικοδεσπότης αυτής της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, στην οποία συμμετείχαν επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της ς και της ς, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών ς, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες”, εξήγησε ο στην κοινή που εξέδωσε πριν από το δείπνο εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, “ορισμένες χώρες” θα μπορούσαν “να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορο και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία”.

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν “να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα χωρίς οι άλλες να αποκλείονται αλλά και χωρίς να μπορούν να αντιταχθούν”, διευκρίνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση