Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υεμένη: Μαχητές της αλ-Κάιντα νεκροί σε συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις
Υεμένη: Μαχητές της αλ-Κάιντα νεκροί σε συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις

Υεμένη: Μαχητές της αλ-Κάιντα νεκροί σε συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις

Δεκάδες μχητές που είνι πιστοί στην αλ-Κάιντα των αραβικών εδαφών (AQAP) σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων στα νότια της Υεμένης, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αλλά και μιας στρατιωτικής πηγής στο Ρόιτερς.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη νότια επαρχία Αμπιάν, μεταξύ ανταρτών της AQAP και στρατιωτικών δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, με την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων της λεγόμενης «Τοπικής Αντίστασης.»

ωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δύο ύποπτοι για δια με την αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην πόλη Μαρίμπ της Υεμένης, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκων της περιοχής.

«Το μη επανδρωμένο αερο εξαπέλυσε δύο πυραύλους κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο άντρες, οι οποίοι πέθαναν ακαριαία, ενώ το καταστράφηκε ολοσχερώς,» δήλωσαν οι μάρτυρες.

Οι χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) προκειμένου να στοχοποιήσουν και να εξουδετερώσουν μέλη και ηγέτες της αλ Κάιντα που δραστηριοποιούνται στην αραβική χερσόνησο στο πλαίσιο δράσης που έχει αναλάβει παρακ της οργάνωσης (AQAP).

Η αλ-Κάιντα προσπαθεί να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αερο διεθνών αεροπορικών εταιριών, αλλά και να επιτεθεί κατά στόχων που εκπροσωπούν συμφέροντα της Δύσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση