Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υεμένη: «Δεκάδες» νεκροί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατοπέδων του ΙΚ
Υεμένη: «Δεκάδες» νεκροί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατοπέδων του ΙΚ

Υεμένη: «Δεκάδες» νεκροί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατοπέδων του ΙΚ

Οι ένοπλες δυνάμεις των σκότωσαν δεκάδες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε επιδρομή που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα εναντίον δύο στρατοπέδων εκπαίδευσης στην Υεμένη, γνωστοποίησε το .

Τα στρατόπεδα, στην επαρχία αλ Μπάιντα, χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων στη χρήση τουφεκιών εφόδου AK-47, πολυβόλων και εκτοξευτήρων ρουκετών, σύμφωνα με το αμερικανικό .

Το ΙΚ αξιοποιεί ακυβέρνητες περιοχές στην εμπόλεμη Υεμένη για να απεργάζεται, να κατευθύνει, να προκαλεί, να εφοδιάζει και να στρατολογεί μέλη για να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον των και των συμμάχων τους σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Την πληροφορία ότι σημειώθηκε αμερικανική επιδρομή σε δύο στρατόπεδα του ΙΚ στην Υεμένη για πρώτη φορά και ότι υπήρξαν πολλές απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών είχαν δώσει νωρίτερα τη Δευτέρα προσκείμενες στις ασφαλείας της διεθνώς αναγνωρισμένης ς.

Πηγές προσκείμενες στις ασφαλείας δήλωσαν στο αλλικό Πρακτορείο ότι φύλαρχοι απαγόρευσαν σε συγγενείς των φερόμενων τζιχαντιστών να πάνε στα στρατόπεδα για να ανασύρουν τα τα των θυμάτων της επιδρομής ή να τα πλησιάσουν καν.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση