Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Υεμένη: 40 νεκροί, μεταξύ τους 10 άμαχοι, σε επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον της Αλ Κάιντα
Υεμένη: 40 νεκροί, μεταξύ τους 10 άμαχοι, σε επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον της Αλ Κάιντα

Υεμένη: 40 νεκροί, μεταξύ τους 10 άμαχοι, σε επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον της Αλ Κάιντα

Τριάντα μέλη της Αλ Κάιντα, επτά γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα στην πρώτη μεγάλη επιδρομή που πραγματοποίησαν στην Υεμένη οι ΗΠΑ μετά την άνοδο στην εξουσία του , ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επιχείρηση διεξήχθη από και ελικόπτερα Apache στην περιοχή ιάκλα, της επαρχίας Μπάιντα (κεντρική Υεμένη), πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Μη επανδρωμένα αερο και ελικόπτερα Apache, εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, είχαν ως στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα μέσα σε ένα σχολείο, ένα τζαμί και μια , πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Φυλετικές και τοπικές είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι στόχος της επιδρομής ήταν και τα α τριών φυλάρχων, οι οποίοι είχαν με την Αλ Κάιντα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που διαθέτει τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους στην Υεμένη. Η Ουάσινγκτον θεωρεί το σκέλος της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPΑ) το πιο επικίνδυνο του τζιχαντιστικού δικτύου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, με την υποστήριξη από τον Μάρτιο του 2015 ενός αραβικού συνασπισμού που τελεί υπό τη , αντιμετωπίζουν τους αντάρτες Χούτι, που ελέγχουν ένα μέρος του εδάφους που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Σαναά (βόρεια) και τζιχαντιστικές οργανώσεις καλά εδραιωμένες στη νότια και στη νοτιοανατολική Υεμένη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση