Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » WSJ: Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις στην Τουρκία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις
WSJ: Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις στην Τουρκία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις

WSJ: Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις στην Τουρκία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις

Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, για τις οποίες υπεύθυνοι θεωρήθηκαν το ή μαχητές, καθώς και η διπλωματική διαμάχη με τη , πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι εμφανίζονται μειωμένες κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι και τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου. Εκατοντάδες , πανσιόν και μικρά θέρετρα διατίθενται προς πώληση.

Και αυτή η αναταραχή δεν φαίνεται να έχει τέλος. Το Σάββατο, τέσσερις ξένοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους σε σε πολυσύχναστο δρόμο της νσταντινούπολης, χτύπημα για το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνο το .

«Δεν ονειρευτήκαμε μια τέτοια τρομερή κατάσταση», δήλωσε ο Μπόρα Αντάλι, 35χρονος ξενοδόχος στην Αττάλεια, ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει το τριών αστέρων θέρετρό του. «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση και το εύρος της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό».

Ο τουρκικός τουριστικός κλάδος γνώρισε άνθηση τα τελευταία χρόνια χάρη στους Ρώσους τουρίστες που συνέρεαν στις της Μεσογείου καθώς και στους επισκέπτες από δυτικές και αραβικές χώρες, καθώς η Τουρκία θεωρήθηκε σταθερή και ασφαλής σε σχέση με προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιστοιχεί σε πάνω από το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Τουρκίας και απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ή περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού της χς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα έσοδα από τον τουρισμό τριπλασιάστηκαν την περίοδο από το 2001 έως το 2014 φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 34,3 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση