Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανός πέρασε 23 εβδομάδες στη θάλασσα και κολύμπησε για πρώτη φορά τον γύρο της Βρετανίας
Βρετανός πέρασε 23 εβδομάδες στη θάλασσα και κολύμπησε για πρώτη φορά τον γύρο της Βρετανίας

Βρετανός πέρασε 23 εβδομάδες στη θάλασσα και κολύμπησε για πρώτη φορά τον γύρο της Βρετανίας

Εκτόν πενήντ επτά ημέρες: τόσο χρόνο χρειάστηκε ο Βρετανός Ρος Έντγκλεϊ, 33 ετών, για να κάνει τον γύρο της ς κολυμπώντας, διανύοντας δηλαδή 2.882 χιλιόμετρα.

Αφού αναχώρησε την 1η Ιουνίου από το Μάργκεϊτ στη νοτιοανατολική , ο Έντγκλεϊ ολοκλήρωσε τον περίπλου της ς χθες Κυριακή και έγινε ο πρώτος κολυμβητής που κολύμπησε τον γύρο της Βρετανίας, υπό τις επευφημίες 300 κολυμβητών που τον συνόδευσαν στα τελευταία μέτρα ως τη στεριά. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι στο τελευταίο χιλιόμετρο ένιωθε να τρέμει.

Τις 23 εβδομάδες που πέρασε στη ο αθλητής κολυμπούσε έως και δώδεκα ώρες ημερησίως, ακόμη και τη νύκτα, και ξεκουραζόταν σε ένα καταμαράν το οποίο τον συνόδευε. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, όπως , τσιμπήματα από μέδουσες, κράμπες και παγωμένα νερά. Μια τεράστια μέδουσα κόλλησε στο πρόσωπό του για 30 λεπτά στη διάρκεια μιας τεράστιας δύνης που δημιουργήθηκε.

Η καλύτερη στιγμή του, όπως τη διηγήθηκε, ήταν όταν εισήλθε στο κανάλι του Μπρίστολ όπου επί πέντε μίλια τον συνόδευε μια θηλυκή φάλαινα μινκ, η οποία πίστεψε ότι είναι μια τραυματισμένη .

Μετά από όλα αυτά και μόλις έφτασε στη στεριά, η πρώτη σκέψη του Έντγκλεϊ ήταν το φαγητό, μια ζεστή κουβέρτα και μια αγκαλιά.«Ήταν τόσο περίεργο», δήλωσε ο ίδιος γελώντας. «Ανησυχούσα πραγματικά ότι απλώς θα πέσω κάτω με τα μούτρα».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση