Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανίδες βουλευτές επισκέφθηκαν τη Λέσβο
Βρετανίδες βουλευτές επισκέφθηκαν τη Λέσβο

Βρετανίδες βουλευτές επισκέφθηκαν τη Λέσβο

Τρεις γυναίκες βουλευτές των Βρετανών Συντηρητικών, συγκλονισμένες από όσα βίωσαν στο ταξίδι τους στη Μυτιλήνη, παρότρυναν τη βρετανική να αλλάξει στάση και να υποδεχθεί περισσότερους ανήλικους πρόσφυγες. «Ημουν προετοιμασμένη για σκληρές σκηνές», είπε στην «Ιντιπέντεν» η βουλευτής Χάιντι Αλεν. «Δεν ήμουν προετοιμασμένη για την ».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε τις εκκλήσεις για υποδοχή 3.000 ασυνόδευτων ανηλίκων στη , δηλώνοντας ότι η χώρα θα εστιάσει τις προσπάθειές της στη και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες. Ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που ζητούν άσυλο εκτιμάται σε 27.000, αν και οι αριθμοί αυτοί είναι προσεγγιστικοί λόγω των μεγάλων δυσκολιών καταγραφής.

Πριν από το ταξίδι τους, οι τρεις βουλευτές είχαν συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, Τζέιμς Μπροκενσάιρ, για να ενημερωθούν για την της βρετανικής ς. Ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζει πως οι χορηγήσεις ασύλου λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τους πρόσφυγες. Μετά τις σκηνές που αντίκρισε στη Λέσβο, η Αλεν, που εκλέγεται στην περιοχή του Κέμπριτζ, είπε ότι «θα κάνει τα αδύνατα δυνατά» για να πείσει την κυβέρνηση να βοηθήσει τους πραγματικούς πρόσφυγες. Η Αλεν είπε ότι νιώθει «προνομιούχος που έχει ζήσει τόσο προστατευμένη », ενώ παραδέχθηκε ότι έως την περασμένη εβδομάδα δεν είχε γνωρίσει «κανέναν άνθρωπο που να έχει ζήσει τέτοια πράγματα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση