Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Ξεκινά η εκδίκαση της έφεσης της Κυβέρνησης στην απόφαση για το Brexit
Βρετανία: Ξεκινά η εκδίκαση της έφεσης της Κυβέρνησης στην απόφαση για το Brexit

Βρετανία: Ξεκινά η εκδίκαση της έφεσης της Κυβέρνησης στην απόφαση για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση θα προσπαθήσει από σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου να εξασφαλίσει την ακύρωση της δικαστικής απόφασης που την αναγκάζει να συμβουλευθεί το Κοινοβούλιο προτού κινήσει τη διαδικασία του Brexit.

Η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας θα εξετάσει επί τέσσερις ημέρες την που έλαβε στις αρχές Νοεμβρίου το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας –με την οποία (ενεργοποίηση) θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση– χωρίς να έχει συμβουλευθεί προηγουμένως τους βουλευτές.

Η αυτή προκάλεσε το μένος των υποστηρικτών του Brexit, που διαβλέπουν σε αυτήν έναν τρόπο να ακυρωθεί η του 52% των βρετανών ψηφοφόρων οι οποίο τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από την κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο Τύπος που τάσσεται υπέρ του Brexit εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των τριών δικαστών του Ανώτερου Δικαστηρίου (του Λονδίνου), τους οποίους η Daily Mail χαρακτήρισε «εχθρούς του λαού», και μπορεί να επιφυλάξει την ίδια μεταχείριση και στους έντεκα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η απόφασή τους, που αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Ιανουαρίου, είναι πολύπλοκη επειδή η χώρα δεν διαθέτει γραπτό σύνταγμα στο οποίο να αναφέρονται, αφήνοντας περιθώρια σε ερμηνείες.

Η Τερέζα Μέι, η οποία υποσχέθηκε ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 έως τα τέλη Μαρτίου, υποστηρίζει πως, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, έχει τη συνταγματική εξουσία σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, περιλαμβανομένης και της ανάκλησης των διεθνών συνθηκών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση