Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Η Βουλή ψήφισε κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το Brexit
Βρετανία: Η Βουλή ψήφισε κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το Brexit

Βρετανία: Η Βουλή ψήφισε κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε σήμερ στη διδικασία ψήφισης κατ' άρθρο το για τη των πολιτικών, οικονομικών και νομικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την , κάτι που του επιτρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τη συζήτηση και την ψήφιση στο σύνολο.

Το Εργατικό —η αξιωματική αντιπολίτευση—αντιτασσόταν στο , αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους φιλοευρωπαίους στο κυβερνών Συντηρητικό να ταχθούν υπέρ της θέσης του και να το καταψηφίσουν.

Έπειτα από μια διαδικασία συζήτησης που κράτησε σχεδόν οκτώ ώρες, τα μέλη του σώματος τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου νόμου με 326 ψήφους υπέρ έναντι 290 κατά. Θα ακολουθήσει η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης για το σύνολο του νομοσχεδίου.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν επίσης σε ψηφοφορία (318-310) το χρονοδιάγραμμα που όρισε η για αυτό το τελευταίο στάδιο, το οποίο θα είναι εξαιρετικά βραχύ, οκτώ ημέρες.

Πολλοί κοινοβουλευτικοί διαμαρτυρήθηκαν διότι οι οκτώ ημέρες μέσα στις οποίες η περιμένει να εξεταστεί γραμμή προς γραμμή το σχέδιο νόμου δεν αρκούν για ένα τόσο σημαντικό κείμενο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση