Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Η Vote Leave ορίστηκε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του Brexit
Βρετανία: Η Vote Leave ορίστηκε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του Brexit

Βρετανία: Η Vote Leave ορίστηκε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του Brexit

Η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας επέλεξε την οργάνωση Vote Leave ως την επίσημη οργάνωση για την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την – το λεγόμενο – ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου και θα κρίνει την παραμονή της χς στην Ένωση.

Η απόφαση δίνει στην οργάνωση σειρά προνομίων σε σχέση με τις υιπες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του . Τα κυριότερα εξ αυτών είναι ανώτατο όριο δαπανών 7 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 8,82 εκατομμύρια ευρώ), δωρεάν διανομή εκλογικού υλικού στους ψηφοφόρους, τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικών εμφανίσεων και χορηγία έως και 600.000 λίρες για διοικητικές δαπάνες.

Παράλληλα η απόφαση της επιτροπής θα φέρει τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις , υποστηρικτή της Vote Leave, αντιμέτωπο με τον ηγέτη του κόμματος του, πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην .

Οι κύριες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του Brexit, η μία στην οποία ηγείται ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του τος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και η άλλη που αποτελείται από αρκετά ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού τος του Κάμερον, έδιναν μάχη για την διεκση του χρίσματος της επίσημης οργάνωσης για την εκστρατεία υπέρ του Brexit.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση