Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Παραιτείται ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP
Βρετανία: Παραιτείται ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP

Βρετανία: Παραιτείται ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP

Στην νκοίνωση ότι παραιτείται από την του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) προχώρησε ο άιτζελ Φάρατζ, ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της καμπάνιας υπέρ του Brexit. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έκανε αυτό που του αναλογεί και συνεπώς θα παραιτηθεί από την του κόμματος.

Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι ποτέ δεν αποσκοπούσε στο να γίνει πολιτικός καριέρας και ότι, μετά την εκπλήρωση του βασικού στόχου ο οποίος τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά, δηλαδή του Brexit από την Ε.Ε., είναι λογικό να αποχωρήσει. Αρνήθηκε επίσης να δώσει «χρίσμα» σε οποιονδήποτε επίδοξο διάδοχό του στην ηγεσία του UKIP.

«Η νίκη στο δημοψήφισμα όσων τάσσονταν υπέρ του Brexit σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία έχει επιτευχθεί», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τελικά η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Εξάλλου, ο άιτζελ Φάρατζ πρόσθεσε ότι η χ «έχει ανάγκη από έναν πρωθυπουργό που δεν θα ενδώσει στην ελεύθερη μετακίνηση» και επεσήμανε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει το κόμμα και να βοηθάει και αντίστοιχα κινήματα ανεξαρτησίας σε όλη την .

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ο Νάιτζελ Φάρατζ παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο, όπως είπε, αυτή τη φορά είναι οριστικό. Συγκεκριμένα, ήταν στις εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2015 όταν ο Φάρατζ παραιτήθηκε για πρώτη φορά επειδή το κόμμα του δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έδρα στο κοινοβούλιο. Τρεις μέρες μετά όμως απέσυρε την παραίτησή του. Τέλος, ο Φάρατζ δήλωσε ότι θα διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό για να παρακολουθεί τις εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Φάρατζ υπήρξε μέλος του UKIP από το έτος ίδρυσης του κόμματος το 1993 και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση