Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας
Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας

Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας

Η κυβέρνηση επικεντρώνετι στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Η Βρετανία δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει την διαχείριση της ές -19 μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι.

Ο καθηγητής Γουίτι δήλωσε ότι οι επιστήμονες έχουν σήμερα μία σχετική βεβαιότητα για τα ποσοστά θνητότητας της -19.

Προειδοποίησε δε ότι στο θα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο μέχρι την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

FT: Σχέδια για επιβολή καραντίνας στο Λονδίνο την Παρασκευή

Σχέδια για το κλείσιμο του Λονδίνου, την περιοχή της Βρετανίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή, επεξεργάζονται , με την να βρίσκεται σε επι ώστε να αποτρέψει πιθανές λεηλασίες σε διάφορες ερημικές περιοχές.

Οπως αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι άτομο που γνωρίζει το θέμα, θα επιβληθεί πλήρης καραντίνα και μόνο ένα άτομο τη φορά θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι ενώ θα απαγορεύεται και η είσοδος σε τοπικές εμπορικές περιοχές.

Επίσης, η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και ότι τα θα βρίσκονται μεταξύ των καταστημάτων που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δύο που ερωτήθηκαν σχετικά ανέφεραν ότι κάτοικοι και επιχειρήσεις θα ενηερωθούν μόλις 12 ώρες πριν την επιβολή των νέων περιορισμών που θα μπορούσαν να τεθούν αρχικά σε ισχύ για ένα δεκαπενθήμερο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση