Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας
Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας

Βρετανία: «Μη αναστρέψιμη» η πορεία της επιδημίας

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Η Βρετανία δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει την διαχείριση της έκρηξης COVID-19 μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι.

Ο καθηγητής Γουίτι δήλωσε ότι οι επιστήμονες έχουν σήμερα μία σχετική βεβαιότητα για τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19.

Προειδοποίησε δε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο μέχρι την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

FT: Σχέδια για επιβολή καραντίνας στο Λονδίνο την Παρασκευή

Σχέδια για το κλείσιμο του Λονδίνου, την περιοχή της Βρετανίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή, επεξεργάζονται αξιωματούχοι, με την αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αποτρέψει πιθανές λεηλασίες σε διάφορες ερημικές περιοχές.

Οπως αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι άτομο που γνωρίζει το θέμα, θα επιβληθεί πλήρης καραντίνα και μόνο ένα άτομο τη φορά θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι ενώ θα απαγορεύεται και η είσοδος σε τοπικές εμπορικές περιοχές.

Επίσης, η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και ότι τα φαρμακεία θα βρίσκονται μεταξύ των καταστημάτων που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δύο αξιωματούχοι που ερωτήθηκαν σχετικά ανέφεραν ότι κάτοικοι και επιχειρήσεις θα ενηερωθούν μόλις 12 ώρες πριν την επιβολή των νέων περιορισμών που θα μπορούσαν να τεθούν αρχικά σε ισχύ για ένα δεκαπενθήμερο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση