Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit
Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit

Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit

Η κυβέρνηση της ς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ορίσει διά νόμου την ημερομηνία και την ώρα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των υποστηρικτών του , που εξέφρασαν φόβους πως ο αργός ρυθμός της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και οι αντιστάσεις στο διαζύγιο μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια τροπολογία στον νόμο για την αποχώρηση από την ΕΕ, ο οποίος συζητείται στο κοινοβούλιο, βάσει της οποίας το διαζύγιο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 23:00 ώρα κρίνουιτς της 29ης Μαρτίου 2019 (01:00 της 30ής Μαρτίου 2019 ώρα Ελλάδας).

«Ακούσαμε τους πολίτες και τα μέλη της ς (των Κοινοτήτων) και προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή ώστε να τερματιστεί η όποια σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος “ημέρα της εξόδου”», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για το Μπρέξιτ, ο τέιβιντ τέιβις.

Μέχρι τώρα η ημερομηνία αυτή προέκυπτε από το χρονοδιάγραμμα της διετούς διαπραγμάτευσης των δύο μερών, που ξεκίνησε επισήμως την 29η Μαρτίου , αλλά δεν αναφερόταν ρητώς στον νόμο.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η ομάδα της δίνουν μάχη προκειμένου οι να προχωρήσουν, εν μέσω ενός τος ανησυχίας καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο ή για τους περίπλοκους όρους της μελλοντικής εμπορικής ς ανάμεσα στο ΗΒ και την ΕΕ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση