Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit
Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit

Βρετανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε να εγγραφεί στον νόμο η ημερομηνία του Brexit

Η κυβέρνηση της Βρετνίς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ορίσει διά νόμου την ημερομηνία και την της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των υποστηρικτών του Brexit, που εξέφρασαν φόβους πως ο αργός ρυθμός της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο και τις Βρυξέλλες και οι αντιστάσεις στο διαζύγιο μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση υπό την ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια τροπολογία στον νόμο για την αποχώρηση από την , ο οποίος συζητείται στο κοινοβούλιο, βάσει της οποίας το διαζύγιο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 23:00 Γκρίνουιτς της 29ης Μαρτίου 2019 (01:00 της 30ής Μαρτίου 2019 ώρα Ελλάδας).

«Ακούσαμε τους πολίτες και τα μέλη της Βουλής (των Κοινοτήτων) και προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή ώστε να τερματιστεί η όποια σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος “ημέρα της εξόδου”», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για το Μπρέξιτ, ο Ντέιβιντ Ντέιβις.

Μέχρι τώρα η ημερομηνία αυτή προέκυπτε από το χρονοδιάγραμμα της διετούς διαπραγμάτευσης των δύο μερών, που ξεκίνησε επισήμως την 29η Μαρτίου 2017, αλλά δεν αναφερόταν ρητώς στον νόμο.

Η πρωθυπουργός και η ομάδα της δίνουν μάχη προκειμένου οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν, εν μέσω ενός κλίματος ανησυχίας καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο ή για τους περίπλοκους όρους της μελλοντικής εμπορικής ς ανάμεσα στο ΗΒ και την .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση