Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»
Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»

Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»

Σε συνολικά 79 χρόνια ς καταδικάστηκαν τα μέλη μιας οικογένειας ταξιδιωτών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σπείρα «σύγχρονης δουλείας», στοχεύοντας σε ευάλωτους και ευπαθείς ανθρώπους στο Λινκολνσάιρ της ς. Πρόκειται για 11 συγγενείς – δέκα άντρες και μία γυναίκα – οι οποίοι καταδικάστηκαν, επίσης, και για απάτη.

Η οικογένεια διατηρούσε εταιρία, την οποία χρησιμοποίησε για να μεταφέρει 18 άνδρες σε ιδιοκτησίες στο Λινκολνσάιρ, στο Νότινχαμσάιρ και στο , εξαναγκάζοντας τους να δουλεύουν.

Αναζητούσαν τους στόχους τους στους ς, σε φθηνά ξενοδοχεία και καταφύγια και τους πρόσφεραν φαγητό και στέγη ως αντάλλαγμα για τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, τους έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις, ναρκωτικά και αλκοόλ, χωρίς να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία, με σκοπό να τους αιχμαλωτίσουν. Πολλά από τα τά τους, μάλιστα, ήταν άστεγοι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία ή προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη αυτής της συμμορίας ζούσαν μια πολυτελέστατη , οι αιχμάλωτοί τους κατοικούσαν σε παλιά και βρώμικα τροχόσπιτα, χωρίς , νερό και τουαλέτες, ενώ τις αποτρόπαιες πράξεις της οικογένειας Ρούνεϊ ενημερώθηκε το Βασιλικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον δικαστή Timothy Spencer, «δεν είχε απομείνει αξιοπρέπεια ή κάποιο σημάδι ότι επρόκειτο για ανθρώπους, και ήταν καταδικασμένοι σε μια αγγαρειών και μόχθου».

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που βρέθηκαν υπό την κράτηση των Ρούνεϊ ήταν υποσιτισμένοι, καθώς τρέφονταν μόνο με τα αποφάγια της οικογένειας, ενώ ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί και πολλά χτυπήματα και τραυματισμούς, για τους οποίους δεν τους επιτρεπόταν να λάβουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση