Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»
Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»

Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»

Σε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν τα μέλη μιας οικογένειας ταξιδιωτών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σπείρα «σύγχρονης δουλείας», στοχεύοντας σε ευάλωτους και ευπαθείς ανθρώπους στο Λινκολνσάιρ της Αγγλίας. Πρόκειται για 11 συγγενείς – δέκα άντρες και μία γυναίκα – οι οποίοι καταδικάστηκαν, επίσης, και για απάτη.

Η οικογένεια διατηρούσε εταιρία, την οποία χρησιμοποίησε για να μεταφέρει 18 σε ιδιοκτησίες στο Λινκολνσάιρ, στο Νότινχαμσάιρ και στο Λονδίνο, εξαναγκάζοντας τους να δουλεύουν.

Αναζητούσαν τους στόχους τους στους δρόμους, σε φθηνά ξενοδοχεία και καταφύγια και τους πρόσφεραν και στέγη ως αντάλλαγμα για τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, τους έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις, ναρκωτικά και αλκοόλ, χωρίς να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία, με σκοπό να τους αιχμαλωτίσουν. Πολλά από τα θύματά τους, μάλιστα, ήταν άστεγοι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία ή προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη αυτής της συμμορίας ζούσαν μια πολυτελέστατη ζωή, οι αιχμάλωτοί τους κατοικούσαν σε παλιά και βρώμικα τροχόσπιτα, χωρίς θέρμανση, και τουαλέτες, ενώ τις αποτρόπαιες πράξεις της οικογένειας Ρούνεϊ ενημερώθηκε το Βασιλικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον δικαστή Timothy Spencer, «δεν είχε απομείνει αξιοπρέπεια ή κάποιο σημάδι ότι επρόκειτο για ανθρώπους, και ήταν καταδικασμένοι σε μια ζωή αγγαρειών και μόχθου».

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που βρέθηκαν υπό την κράτηση των Ρούνεϊ ήταν υποσιτισμένοι, καθώς τρέφονταν μόνο με τα αποφάγια της οικογένειας, ενώ ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί απειλές και πολλά χτυπήματα και τραυματισμούς, για τους οποίους δεν τους επιτρεπόταν να λάβουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση