Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Βρετανία: Εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των διαρρηκτών με λεία 300 εκατ. ευρώ

Βρετανία: Εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των διαρρηκτών με λεία 300 εκατ. ευρώ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξπολύσει η βρετνική αστυνομία για τον εντοπισμό των μελών της συμμορίας που σαν δεκάδες χρηματοκιβώτια στη συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου και άρπαξαν μετρητά και πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας, που εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη λεία διαρρηκτών στην ιστορία της Βρετανίας.

Η Μητρο Αστυνομία του Λονδίνου πιστεύει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βαρύ εξοπλισμό για να καταφέρουν να φτάσουν στην αίθουσα του χρηματοκιβωτίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd και να ανοίξουν 60-70 θυρίδες ασφαλείας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun τα μέλη της συμμορίας τρύπησαν τον τοίχο περνώντας μέσα από το φρεάτιο του ασανσέρ του κτιρίου την Παρασκευή. Την ημέρα εκείνη τα πάντα στη συνοικία του Χάτον κάρντεν —όπου στεγάζονται περισσότερα από 50 και 300 διαμαντιών, χρυσού και πολύτιμων λίθων— ήταν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι η λεία μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 200 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ).
“Διάρρηξη σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοκιβώτια του Χάτον κάρντεν το Πάσχα. Οι απώλειες είναι τεράστιες”, έγραψε στο Twitter η εκτιμήτρια πολύτιμων λίθων Θέλμα Γουέστ. Σύμφωνα με τη Γουέστ, πολλοί κοσμηματοπώλες και διαμαντιών φυλούν τα εμποτά τους σε αυτές τις θυρίδες σε περιόδους διακοπών, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση