Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία: Ένα ψυγείο προκάλεσε την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ
Βρετανία: Ένα ψυγείο προκάλεσε την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ

Βρετανία: Ένα ψυγείο προκάλεσε την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ

Ένα ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint προκάλεσε την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, η οποία κόστισε τη σε 79 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας, Φιόνα Μακ Κόρμακ, το μοντέλο της εταιρείας, FF175BP, δεν είχε ανακληθεί από τον παρασκευαστή, ο οποίος πραγματοποιούσε περαιτέρω τεστ και σχετικά με τη λειτουργικότητα του.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Γκρέγκ Κλαρκ, ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί ο άμεσoς τεχνικός έλεγχος του συγκεκριμένου μοντέλου από ειδικούς.

«Το προϊόν αυτό, το οποίο παρασκευάστηκε την περίοδο 2006-2009, δεν είχε ανακληθεί και τεχνικός έλεγχος που θα διεξαχθεί θα αποδείξει αν είναι απαραίτητες περαιτέρω κινήσεις», ανέφερε η .

«Έχω ξεκαθαρίσει στην εταιρεία πως θα περιμένω να αντικαταστήσει χωρίς καθυστέρηση οποιοδήποτε προϊόν αποδειχτεί ότι κρύβει κινδύνους η χρήση του», προσέθεσε ο Κλαρκ.

Λίγο αργότερα, η εταιρεία Whirlpool, μητρική εταιρεία της Hotpoint, ανέφερε ότι θέλει να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές και να διενεργήσει έλεγχο στη συσκευή που κατηγορείται για την πυρκαγιά, καλώντας τους πελάτες της που ενδεχομένως διαθέτουν τα μοντέλα FF175BP ή FF175BG ψυγειοκαταψύκτη να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, για να αποκτήσουμε στη συσκευή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις που διεξάγονται. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την θλίψη μας γι αυτή την φρικτή », αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η της αστυνομίας προσέθεσε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνισε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για αναφορικά με το .

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση