Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια
Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια

Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια

Εισβολή στο του Κογκρέσου της Βραζιλίας, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής – τοπική ώρα – χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, αφού η δεν μπόρεσε να τους εμποδίσει παρά τη χρήση δακρυγόνων, μία εβδομάδα μετά την του αριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι οπαδοί του κ. Μπολσονάρο, τους οποίουςη βραζιλιάνικη τηλεόραση χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες, κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το Κογκρέσο και σκαρφάλωσαν στο

Η ζώνη γύρω από το Κογκρέσ είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της ς. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κ. Μπολσονάρο, που αρούνται να αποδεχτούν την εκλογή του κ. Λούλα στην προεδρία, κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό. Δεκάδες από αυτούς, τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, σκαρφάλωσαν στη ράμπα του κτιρίου και ανέβηκαν μέχρι τη στέγη.

Τα εντυπωσιακά πλάνα, που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο των ακριβώς δύο χρόνια πριν, δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων να εφορμά στο Κογκρέσο, όπου στεγάζονται η Βουλή και η Γερουσία της Βραζιλίας και να εισβάλλουν στον προθάλαμό του. Έχουν ήδη προξενήσει στο κτίριο, σπάζοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Εκτιμάται από τα ΜΜΕ της χώρας ότι στην εισβολή συμμετέχουν έως και 3.000 οπαδοί του τέως προέδρου της Βραζιλίας.

Το Εργατικό του κ. Λούλα ζήτησε από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα να διατάξει τις δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας να δράσουν για τον περιορισμό των διαδηλωτών.

Η τηλεόραση της Βραζιλίας μεταδίδει ότι σπεύδουν ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη συνοικία των κυβερνητικών κτιρίων για να εκδιώξουν τους εισβολείς.

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσε ούτε το παρακείμενο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου επίσης έχουν σημειωθεί κατά την εισβολή τους.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επιστροφή στην εξουσία, την περασμένη εβδομάδα, του αριστερού κ. Λούλα, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 30ής Οκτωβρίου.

Βραζιλιάνικα μέσα ς ανέφεραν ότι ο κ. Λούλα δεν βρίσκεται στην Μπραζίλια αλλά στο Σάο Πάουλο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση