Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια
Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια

Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια

Εισβολή στο κτίριο του Κογκρέσου της ς, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής – τοπική ώρα – χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της ς Ζαΐρ Μπολσονάρο, αφού η δεν μπόρεσε να τους εμποδίσει παρά τη χρήση δακρυγόνων, μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του αριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι οπαδοί του κ. Μπολσονάρο, τους οποίουςη βραζιλιάνικη χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες, κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το Κογκρέσο και σκαρφάλωσαν στο κτίριο

Η ζώνη γύρω από το Κογκρέσ είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της ς. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κ. Μπολσονάρο, που αρούνται να αποδεχτούν την εκλογή του κ. Λούλα στην προεδρία, κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό. Δεκάδες από αυτούς, τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, σκαρφάλωσαν στη ράμπα του κτιρίου και ανέβηκαν μέχρι τη στέγη.

Τα εντυπωσιακά πλάνα, που θυμίζουν την εισβολή στο των ΗΠΑ ακριβώς δύο χρόνια πριν, δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων να εφορμά στο Κογκρέσο, όπου στεγάζονται η Βουλή και η Γερουσία της Βραζιλίας και να εισβάλλουν στον προθάλαμό του. Έχουν ήδη προξενήσει ζημιές στο κτίριο, σπάζοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Εκτιμάται από τα ΜΜΕ της χώρας ότι στην εισβολή συμμετέχουν έως και 3.000 οπαδοί του τέως προέδρου της Βραζιλίας.

Το Εργατικό Κόμμα του κ. Λούλα ζήτησε από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα να διατάξει τις δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας να δράσουν για τον περιορισμό των διαδηλωτών.

Η της Βραζιλίας μεταδίδει ότι σπεύδουν ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη συνοικία των κυβερνητικών κτιρίων για να εκδιώξουν τους εισβολείς.

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσε ούτε το παρακείμενο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου επίσης έχουν σημειωθεί ζημιές κατά την εισβολή τους.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την στην , την περασμένη εβδομάδα, του αριστερού κ. Λούλα, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 30ής Οκτωβρίου.

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Λούλα δεν βρίσκεται στην Μπραζίλια αλλά στο Σάο Πάουλο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση